Спробуйте Закарпаття на смак: 5 найпопулярніших дегустацій

Закарпаття - чудовий колоритний край, де відчувається органічний симбіоз найрізноманітніших культур і традиції. Ця місцина вражає мальовничими природними красотами, унікальним етносом і вийнятковою гостинністю тутешніх мешканців.

Саме тут ви маєте унікальну можливість відчути на собі цілющий вплив місцевих термальних купалень. Тут вас зачарують численні фестивалів, з безліччю чудових розвах.

Закарпаття славится своїми древніми замками, що приховують дививижні таємниці. А ще тут ви маєте можливість скуштувати надзвичайно смачного баноша, бограча, відчути хмільний смак місцево палінки. Цікаві та захоплюючі екскурсії закарпаття організовує компанія Go-To.Rest, скористуйтесь її послугами і ви в повній мірі відчуєте чарівність цього краю!  

Гастрономічний туризм займає особливе місце в житті мандрівників, бажаючих яскравих вражень. Фестивалі кулінарії, вина, напоїв, ягід, фруктів або овочів можуть порадувати вас в основному в літню пору. А ось в дегустаціях можна взяти участь в різні сезони року.

Представляємо вашій увазі 5 варіантів для знайомства з смаковим калейдоскопом Закарпаття.

Дегустація сиру в "Сільській сироварні"

Вирішили відвідати найпопулярніші дегустації? У Хустському районі в селі Нижнє Селище можна покуштувати неймовірно смачні сорти сиру. Тут вам запропонують "Селиський" сир з яскравим ароматом, пряно-солодкий сир "Хуст" та гіркуватий "Нарцис Карпат". У супроводі смачного бокалу закарпатського вина така дегустація залишить море приємних вражень. Крім того, під час неї ви дізнаєтеся про культуру споживання сирів і про поєднання їх з іншими продуктами.

Дегустація вина

Закарпатське вино відоме не тільки в нашій країні завдяки своїм неповторним смаковим якостям. Далеко за кордоном захоплюються його приємними післясмаком і благородним ароматом.

Під час відпочинку в Закарпатті практично в будь-який час року ви можете відвідати один з найграндіозніших фестивалів, присвячених цьому найдавнішому напою.

Популярним місцем для дегустацій тут вважається льох Карла Шоша, відкритий для туристів з 2006 року. Відвідувачі побачать унікальні прилади та апарати, що використовуються у виготовленні вина, оригінальні пляшки і величезні бочки. Почнете дегустацію ви з легкого сухого вина, а завершите - десертним червоним. В якості закуски вам запропонують стиглі яблука, сир, арахіс або печиво.

Дегустація леквару в селі Ботар

У Виноградівському районі в колоритному селі Ботар можна насолодитися 20 видами леквару - страви угорської кухні, яка прижилася в Закарпатті. Воно являє собою щось на кшталт повидла зі слив.

Крім леквару тут ви скуштуєте унікальні м'ясні страви, які прекрасно поєднуються з цими ласощами, дивовижні соуси з фруктів, закарпатські соки та інші екологічно чисті і якісні дари первозданної природи.

Дегустація меду в "медовому будинку" в Мукачеві

У затишному закарпатському містечку Мукачевому багато зупиняються саме через бажання познайомитися з принадами місцевого бджільництва. Незвичайно смачні і корисні сорти меду тут можна спробувати на одному з фестивалів, присвячених цьому дивному продукту працьовитих бджіл. Проводяться вони зазвичай в травні і вересні.

Крім того, в Межигіррі, Хустстському і Мукачівському районах відкриті зони дегустацій меду, які супроводжуються і іншими цікавими атракціями. Відвідавши одну з них, ви дізнаєтеся багато про нюанси процесу збору меду, про жизнидеятельности бджіл і спробуєте п'янкі медові настоянки.

Кельтська дегустація в Мукачево

Агросадиба "Кельтський двір під Ловачкою" - це чудовий заклад в Мукачево, де вас почастують вермутами, настоянками і елем. Зручно вмостившись у старовинному підвалі ви скуштуєте смачні алкогольні напої, приготовані з дикорослих фруктів, овочів і ягід. Серед них такі унікальні елі, як імбирний або кукурудзяний, сидр, вермути з нотками лікарських рослин і наливки з коренів.

Туристи особливо популярними вважають кедрівку, дичківку і хріновуху. Є тут і ексклюзивний алгоколь - шнапс, джин, граппа.