Що потрібно знати про порошкове фарбування

Порошкове фарбування металевих виробів - це технологія, що стрімко розвивається в останні роки, їй вдається на ринку все сильніше тіснити рідкі лакофарбові матеріали за рахунок безлічі переваг.

Не дивно, що на різних виробництвах все частіше віддають перевагу саме технології порошкового фарбування металевих виробів. На це впливає і якість покриття, і його довговічність. А замовити цей матеріал можна на сайті https://lacover.ua/uk/ вітчизняного виробника якісної порошкової фарби ТОВ “LACOVER” .

Особливості технології порошкового фарбування металевих виробів

Вперше порошкові фарби для металевих та інших виробів з'явилися в середині XX століття, в 60-і роки. Причин для виникнення даної розробки було чимало. Була потрібна технологія, яка б не завдавала істотної шкоди навколишньому середовищу, не приводила б до значних витрат і при цьому забезпечувала б виробам естетично привабливий вигляд. У цей період виникла система анодування і електростатичний спосіб нанесення покриття. Нові розробки виявилися стійкими до різних руйнівних впливів навколишнього середовища.

Але повернемося до самої порошкової фарби для металевих виробів. Що ж це таке, з чого вона складається? Отже, порошкова фарба для металевих виробів - це дисперсна багатокомпонентна суміш, до складу якої входять різноманітні дрібні частинки і повітря.

Порошкове фарбування металевих виробів здійснюється складом, що включає різні добавки. Серед них - смоли, пігменти, отверджувачі і цільові добавки. Розмір крупинок складу варіюється від 10 до 100 мікрометрів. У числі особливостей фарби варто виділити те, що для її нанесення не потрібно застосовувати розчинник. А відбувається фарбування в спеціальних камерах при температурі 200-250 градусів.

Переваги порошкового фарбування металевих виробів

  • Порошкове фарбування металевих виробів практично не залишає відходів. При наявності професійного обладнання можна говорити про 98%-ну ефективність виробництва.
  • Поліпшуються санітарні та гігієнічні умови на виробництві. Справа в тому, що порошкове фарбування металевих виробів є досить щадною технологією по відношенню до екології та вміст шкідливих речовин в ній не перевищує діючих в даний момент норм і вимог.
  • Оскільки в даній технології не використовуються розчинники, зменшується відсоток усадки, а пофарбована поверхня практично не має пор.
  • Порошкове фарбування металевих виробів дозволяє економити по багатьом пунктам. Наприклад, оскільки така фарба швидко застигає, немає необхідності мати досить велику територію для просушування забарвлених виробів. Значно вдається економити на упаковці, так як металеві вироби, які пройшли порошкове фарбування, не так-то легко пошкодити при перевезенні.
  • Порошкове фарбування металевих виробів здійснюється якісними матеріалами, які не руйнуються ультрафіолетом або корозією так, як це відбувається з іншими фарбами.
  • Багата палітра, яка налічує понад п'ять тисяч відтінків, також є суттєвою перевагою порошкового фарбування металевих виробів.
  • Безпека - далеко не остання вимога, яке застосовують до подібних технологій. Порошкове фарбування металевих виробів з малою вірогідністю може привести до вибуху або пожежі на виробництві.