Поради по вибору постільної білизни

Міцний і здоровий сон відновлює сили і дарує гарний настрій. Тому будуть не зайвими клопоти про комфортну обстановку і затишок спальної кімнати. Не остання роль належить спальній білизни - її якості, кольору і фактурі.

Загальноприйнято підбирати постільну білизну під загальний дизайн спальної кімнати. Кольорову гаму і якість тканини, використовуваної для пошиття простирадл, наволочок і підковдр теж підбирають відповідно до загальних завдань оформлення інтер'єру. У наш час асортимент постільної білизни настільки різноманітний, що ми вибираємо "одяг" для ліжку з огляду на звички, стать і вік господарів спальні.

Комплекти не повинні пахнути хімікатами, цвіллю і вогкістю. Окрім того, тканина по своїй фактурі повинна бути м'якою і приємною на дотик. Інтернет-магазин https://sweet-home.salon/ пропонує широкий асортимент постільної білизни і іншого домашнього текстилю найвищої якості і на любий смак, з такими виробами здоровий сон, затишок і комфорт у вашій оселі гарантовано!   

Матеріал

Не розгубитися при виборі допоможуть деякі принципи. Уві сні з пор нашої шкіри відбувається виділення вологи, тому матеріал білизни повинен володіти хорошою гігроскопічністю. Ця властивість притаманна натуральним вовняним, бавовняним і лляним тканинам. Для виготовлення постільних комплектів зараз часто використовують натуральну тканину, змішану з синтетикою.

  • Якщо ви шукаєте білизну з натуральної бавовняної тканини, зверніть увагу на сатин, бязь, перкаль, поплін. У них може бути різний плетіння ниток і спеціальна обробка, через яку попередньо проходить сировина. І, звичайно ж, у кожного матеріалу своя особливість.
  • Найдешевший, дуже практичний і довговічний матеріал - бязь. Найчастіше саме з неї шиють дитячу постільну білизну. Хоча у бязі невисока ціна, але він має цілком гідний вигляд.
  • Поплінова білизна дорожча і має своєрідну м'якість. Вона досягається за рахунок спеціального поєднання скручених ниток різної товщини. Попліновая тканина не вимоглива до догляду і здатна добре зберігати форму.
  • Ще м'якша поверхня у сатину. Це елітний клас матеріалу, тому що має гладку лицьову поверхню. Атласне переплетення ниток цієї тканини наділяє комплект своєрідним блиском, відтінком розкішності. Щоб отримати блиск, використовують спеціальне обладнання, на якому обробляють не тільки готову тканину, але і нитки, що використовуються для плетіння полотна.
  • Людям, схильним до астматичним захворювань і страждаючим від різного виду алергічних реакцій можна рекомендувати бамбукове постільна. У бамбука природні антибактеріальні властивості.

Якість пошиття

Дуже важливо ще звернути увагу на те, як зшитий постільний комплект. У якісної постільної білизни спеціальний білизняний шов. Перевірити якість шва можна, вивернувши наволочку або підодіяльник на виворітну сторону. У неякісного товару краї можуть бути прострочені тільки одним простим швом і не оброблені, у ниток інший тон, ніж у забарвлення.

Колір

Існує думка, що потрібно підбирати колір тканини під характер людини. Романтичним натурам буде комфортно на найтоншій постільній білизні з батисту. А ось людям, що страждають від гіпертонії, бажано уникати постільної білизни червоного кольору - він здатний підвищувати кров'яний тиск і порушувати нервову систему.

У кожної людини свій смак, улюблений колір і малюнок. Але вибираючи тканину, враховуйте, що якісне гарне постільна не має надто строкатого забарвлення. Особливо при безсонні, нервових розладах і порушення сну важливо правильно вибрати забарвлення, яка допоможе розслабитися і заснути. Добре підійдуть зелені і особливо блакитні відтінки.

Може допомогти відновленню подружніх відносин постільна білизна, яке змінить атмосферу в спальні. Це може зробити комплект білизни жовтого, оранжевого або червоного кольору. Він же подарує вранці бадьорість і гарний настрій.

А якщо у вас депресія, тривожний стан, внутрішню гармонію допоможе повернути фіолетовий, ліловий і особливо рожевий відтінок білизни.