Для чого потрібно обклеювати авто антигравійною плівкою

Мета обклеювання авто плівкою

Обклеювання авто анти гравійною плівкою — справжній порятунок для лакофарбового покриття нового автомобіля. Якісна поліуретанова плівка надійно захищає ЛКП від відколів, подряпин та мікротріщин, які неминуче з’являються з часом від:

  • каміння;
  • гравію;
  • піску;
  • комах і так далі.

А пошкоджена емаль — прямий шлях до корозії. Тому якщо ви бажаєте зберегти зовнішній вигляд свого авто в ідеальному стані, то необхідно обклеїти кузов антигравійною прозорою плівкою. З метою економії деякі автомобілісти наносять захист тільки на окремі, найбільш вразливі частини автомашини:

  1. Фронтальну частину капота — рекомендується наклеювати захисну смугу шириною від 20 до 90 см.
  2. Передній бампер бажано захистити повністю, а на задній — нанести плівку на верхню кромку і нижню його частину. Це вбереже його від пошкоджень при навантаженні/розвантаженні багажника.
  3. Лицьову частину бічних дзеркал — вони найбільш уразливі через відколи, подряпини, потертості.
  4. Дверні отвори й пороги, місця навколо ручок також зазнають значних пошкоджень ЛКП при посадці й висадці пасажирів.
  5. Передні та задні крила.
  6. Елементи головного освітлення, а також протитуманні фари і підфарники.

На https://freshcar.com.ua/ можна замовити обклеювання авто плівкою за помірними цінами.

Чому не варто клеїти плівку самостійно

Процес обклеювання авто плівкою триває від декількох годин до декількох днів. Тривалість роботи залежить від кількості деталей кузова, які необхідно обробити. Процесом повинні керувати професіонали своєї справи, які знають всю технологію нанесення плівки на авто. Робити це самостійно не рекомендується! Адже необхідно витримувати певну температуру, має бути відсутнім пил та бруд, є деякі труднощі в роботі з поліуретаном на складних геометричних поверхнях, з чим впораються лише досвідчені майстри.

Антигравійна плівка має чимало переваг. Вона самовідновлюється під тепловим впливом, затягуючи дрібні потертості й подряпини. Плівка абсолютно прозора, тому не впливає на функціональність фар та дзеркал. Бруд і вода не затримуються на обклеєній поверхні автомобіля, за рахунок чого вона довше залишається чистою. А при необхідності покриття легко зняти, не ушкоджуючи ЛКП.

Тож не дивно, що обклеювання антигравійною плівкою так популярне у автомобілістів. Якщо раніше в разі подряпин та інших пошкоджень машину доводилося фарбувати, то зараз можна зовсім уникнути цих проблем — достатньо заздалегідь подбати про захист автомобіля. Крім того, автомобіль з ідеальним лакофарбовим покриттям в майбутньому набагато легше буде продати на вторинному ринку, чого не можна сказати про фарбовані автомашини.