Автотент і тонкощі його вибору

Матеріали, з яких робляться автомобільні тенти, мають обмежений термін експлуатації. Через 10-15 років тент втрачає еластичність, міцність, а головне - його неможливо ремонтувати.

Зварні шви і латки на старому тенті не тримаються, їх можна відірвати рукою. І тому як би перевізник або водій не стежили за тентом свого причепа або напівпричепа, ні берегли його, після певного часу тент доведеться міняти.

Ось тут і приходить на допомогу компанія TENT.UA, саме там ви зможете замовити тент на напівпричіп з якісного бельгійського ПВХ, що гарантує термін експлуатації понад 10 років. До речі, тент ви зможете замовити з логотипом. 

 

Види і фурнітура для тентів на напівпричіп

Напівпричіп з тентовим покриттям - це 1, 2 або 3-осное шасі, на якому розташована платформа з обтягнутим тентом з міцної синтетичної тканини. Тент на напівпричіп фіксується з використанням спеціальних кріплень. Подібна конструкція надійно захищає вантаж від попадання пилу, бруду, снігу і дощу.

У задній частині напівпричепа розміщуються двостулкові розсувні ворота або відкидний тент-клапан.

Тент на напівпричіп може бути 5 видів:

  • Стаціонарний (без зсувних механізмів).
  • Зсувна П-подібна конструкція (повне зсування забезпечується одним механізмом).
  • Стаціонарний тентовий дах і штори зсувного типу.
  • Тент-штора на напівпричіп являє собою прикріплені до борту зсувні штори зі стаціонарним або зсувним дахом. За рахунок жорстких бортів забезпечується надійне кріплення вантажу.
  • «Шторник» (включає зсувний дах і штори з кріпленням на обв'язку). В цьому випадку борти можуть відкриватися незалежно один від одного, так як їх положення регулюється трьома окремими механізмами.

Також в конструкції застосовується натягувач тенту напівпричепа. З його допомогою забезпечується оптимальне положення тенту і, відповідно, захист перевезеної продукції від негативного впливу зовнішніх факторів, гарантується його безпека і спрощується робота з навантаження-розвантаження. 

Матеріали для тентів на напівпричіп

Тентова тканина широко використовується в багатьох галузях промисловості. Крім тентів на напівпричепи і вантажівки, з неї виготовляють спеціальні укриття і намети. Поширеність тентової тканини пояснюється її міцністю, довговічністю, а також здатністю протистояти атмосферних опадів, сонячних променів та інших природних факторів.

Тканина для тентів виготовляється з ПВХ-матерії, яка піддається обробці спеціальним полімером, потім покривається лаком з двох сторін. Цей матеріал має такі позитивні характеристики:

  • велике значення коефіцієнта ефективності на розрив;
  • висока міцність
  • вологостійкість 

Щільність і міцність тентової тканини забезпечують її відмінну зносостійкість. Матеріал утримує форму конструкції, яка знаходиться під навантаженням, навіть при ривку. Ці характеристики вигідно відрізняють тентову тканину від інших схожих тканин, наприклад брезенту.

При виробництві тенту на напівпричіп можуть використовуватися тканини з різними характеристиками розривного навантаження. Різниця в тканинах, що застосовуються для звичайного і шторного напівпричепів, істотна. Наприклад, для звичайного використовується тканина з вагою квадратного метра 630 грамів, для шторних напівпричепів необхідна посилена тканина, вага якої більше 900 грамів. Різниця в щільності добре помітна навіть по цих числах.

За рахунок спеціального пластикового покриття (полівінілхлориду) тентова тканина вологостійка. Це досить важливий аспект при частих перевезеннях. Агресивне середовище не робить негативного впливу на матеріал ПВХ. При тривалій експлуатації матеріал не вигорає, тому вплив прямих сонячних променів не є проблемою.

Незважаючи на вищезгадані характеристики, тентова тканина досить м'яка і еластична. Її легко можна зігнути або скласти. При цьому вона тривалий час не втрачає структуру.

Ще одна відмінна риса цього матеріалу - обробка із застосуванням температурного зварювання. При цьому з'єднання надійно скріплюється і шов довго зберігає свої властивості. Завдяки таким можливостям тентова тканина часто застосовується при будівництві ангарів та інших швидкомонтованих металевих конструкцій.