Поради для тих, хто хоче стрибнути з парашутом

Для підняття адреналіну в крові є безліч способів, але, мабуть, найбільш перевірений - це стрибок з парашутом. Зробити крок в нікуди з літака - це вам не на американських гірках покататися, а відмінна можливість перевірити себе на наявність сміливості і характеру!

Хоча піднятися в небо мріють не тільки невгамовні екстримали, але і відчайдушні романтики - адже що може бути красивіше, ніж парити в небі під відкритим куполом в променях заходу. Отримати вибух адреналіну і кайф від польоту може будь-хто, достатньо лише замовити самостійний стрибок з парашутом у Львові на сайті tvoeshop.com 

Розповідаємо, що потрібно зробити, щоб стрибок не тільки запам'ятався, але і пройшов безпечно. Полетіли!

Виберіть, як стрибати

Серед новачків популярні два види стрибків з парашутом - самостійний і в тандемі. Самостійні стрибки перевірять вас на сміливість і холоднокровність. Зробити крок з літака в повітряну безодню доведеться на висоті від 500 до 800 метрів - в залежності від погодних умов.

Політ під розкритим парашутом проходить зі швидкістю близько п'яти метрів в секунду і триває пару хвилин, після чого необхідно самостійно підготуватися до приземлення і виконати все, чого вчили під час передпольотної інструктажу.

У тандемі стрибають, як правило, з висоти чотири тисячі метрів. Вільне падіння триває близько хвилини, а потім пілот розкриває парашут - крило. Ви можете насолоджуватися відчуттями і милуватися околицями. Головне - не заважати пілотові на приземленні.

Підготуйте себе і одяг

Заборонено вживати алкоголь і для хоробрості, і для блиску очей в день стрибка. Та й напередодні вечірок краще не влаштовувати - голова повинна бути ясною.

Підберіть вільний одяг по сезону. Згадайте зі шкільної програми: чим вище ви від землі, тим повітря холодніше. На висоті тисячі метрів температура може бути на сім градусів нижче, ніж на землі. При самостійному стрибку з 600-метрової висоти вибух адреналіну, швидше за все, навіть не дасть вам відчути невеликого похолодання, а ось для стрибка в тандемі точно варто одягнутися тепліше.

А ще дуже важливо вибрати взуття. Воно повинне бути комфортним і високим для захисту голеностопа. Кеди і чешки, а вже тим більше підбори і платформи для безпечного приземлення не годяться.

Найважливіше - інструктаж

Передпольотної підготовка - найважливіша частина вашого першого стрибка. По-перше, докладні пояснення позбавлять від страху. Ви зрозумієте, що в парашутах і стрибках все продумано і перевірено: парашут - супернадійна річ, випробувана десятиліттями. Стропи - міцні. Купол зшитий з шматочків, скріплених щільною стрічкою: навіть якщо в якомусь місці тканину отримала пошкодження, на загальній площі купола це буде майже непомітно і розрив не розповзеться. Крім основного парашута, з вами буде запасний. Про те, як користуватися ними обома, вам детально розкажуть на інструктажі.

По-друге, ви потренуєте і відпрацюєте всі важливі і потрібні рухи. Головне - запам'ятати положення ніг і тіла при приземленні, щоб пом'якшити удар об землю. Адже ви хочете, щоб спогади від першого стрибка були тільки приємними!

Ваше завдання - уважно слухати і запам'ятовувати. При виконанні всіх інструкцій стрибок з парашутом безпечніше їзди на автомобілі по правилам. Тим більше що перші польоти завжди виконуються в комфортну погоду на аеродромах з рівним полем і без небезпечних конструкцій.

Що потрібно знати про стрибки з парашутом

  • Страх висоти - це нормально. Звичайним людям зі здоровою психікою він не заважає стрибати і в польоті виконати необхідні дії, щоб безпечно приземлитися;
  • Самостійні стрибки можна виконувати з 14 років, але потрібен дозвіл від батьків;
  • Вага парашутиста для самостійного стрибка повинен бути менше 45 кілограмів і більше 95 кілограмів - такі розрахункові вимоги десантного парашута. Людям з меншим або більшим вагою (але не більше 130 кілограмів) можна стрибати тільки в тандемі;
  • Самостійні стрибки новачків виконуються цілий рік, але день повинен бути без опадів і сильного вітру;
  • Людям з поганим зором рекомендується надіти лінзи або окуляри з пластиковими вікнами і на гумці;
  • Якщо у вас були травми ніг, хребта або тазу, перед тим як зважитися на стрибок - проконсультуйтеся з лікарем;
  • На аеродромі перед стрибком доведеться звернутися до лікаря. Він має право відсторонити вас від польоту, якщо запідозрить недобре;