Навіщо бізнесу контекстна реклама і як її використовувати

Якщо ви створюєте новий сайт або тільки починаєте SEO-просування, то сподіватися на пошукової трафік і клієнтів з нього краще не варто. В даному випадку хорошим помічником може стати контекстна реклама.

Контекстна реклама - це тип інтернет-реклами, при якій рекламне оголошення показується відповідно до змісту запиту, обраної аудиторії, місця, часу або іншим контекстом сторінок.

Контекстна реклама видає споживачеві інформацію про товар або послугу, грунтуючись на запитах, за якими здійснюється пошук в мережі. При цьому, сфера інтересів користувача дуже близька або збігається з тематикою рекламованих товарів і послуг. Це істотно підвищує ймовірність відгуку на рекламу і приносить тільки цільовий трафік.

Складно переоцінити необхідність контекстної реклами в сьогоднішніх реаліях. З 2019 по 2020 рік кількість покупок в інтернеті збільшилася на 41%, рівно так само як і кількість запитів. А це значить, що в 2021 році ця тенденція буде тільки зростати, що говорить про те, що потрібно вже робити акцент на онлайн. Таким чином, якщо вам потрібна ефективна контекстна реклама, скористуйтесь послугами компанії BeVisible, досвідчені фахівці якої докладуть максимум зусиль задля успішної розкрутки вашого бізнесу.

Не варто забувати і про конкурентів, які, швидше за все, вже отримують свої ліди з інтернет-реклами. Саме час показати оголошення з вашими перевагами перед оголошенням конкурента або по його брендовим ключам. Адже, перш за все, користувачі порівнюють варіанти в інтернеті перш ніж відвідати офлайн магазин, ресторан, відділ продажів, дилерський центр або здійснити покупку онлайн.

Контекстна реклама стрімко зростає і трансформується, що відкриває нові можливості. З найпопулярніших майданчиків можна виділити Google Ads.

Так навіщо ж потрібна контекстна реклама?

  • Вибір ніші. Не знаєте, чи зайде товар / послуга на ринку? Невеликий тест на мінімальному бюджеті допоможе зрозуміти затребуваність і допоможе прийняти рішення.
  • Швидкість входу. Рекламні кампанії починають працювати з моменту запуску. Уже в перший день після старту можна отримати перші ліди, звичайно, якщо все коректно налаштоване.
  • Ефективність. Ваші оголошення побачать лише ті користувачі, які дійсно шукають товар / послугу, а значить зацікавлені в придбанні.
  • Конкуренція. Пропишіть в оголошеннях унікальні пропозиції, які відрізняють вас від найближчих конкурентів. Показуйтесь по їх брендовим ключам, переманюйте аудиторію.
  • Масштабування. Вже після першого місяця роботи зрозуміло, які ключі або аудиторії дали результат. Ви маєте можливість, вже з другого місяця, покращувати результати і так з місяця в місяць.
  • Контроль бюджету. Ви самі виставляєте прийнятний для вас денний бюджет на той чи інший товар / послугу. Також, маєте можливість виставляти ціну, яку готові платити за лід.
  • Стабільність. Якщо скласти план і слідувати йому, в той же час оперативно реагуючи на будь-які зміни, можна в спокійному режимі домогтися стабільно позитивного результату.
  • Необхідність. На сьогоднішній день, важко уявити бізнес, якого немає в інтернеті. Контекст допомагає практично на всіх етапах становлення бізнесу. Починаючи з популяризації бренду, закінчуючи виходом на нові ринки збуту.

В яких випадках контекстна реклама принесе найбільшу користь

З огляду на ці моменти, можна з упевненістю сказати, що контекстна реклама дуже універсальна і підійде у багатьох ситуаціях, але особливо в таких як:

  • Вихід нового товару / послуги. Коли ви тільки на етапі запуску і ваш товар або послугу знає обмежена кількість користувачів, отже, потрібно повідомити про цю пропозицію як можна більшій кількості потенційних споживачів.
  • Оновлення асортименту. Якщо ви збільшуєте асортимент нових товарів або послуг, то про це можна легко розповісти користувачам, створюючи певні оголошення, в яких можна буде ці моменти висвітлити.
  • Запуск акції. У реклами зі спецпропозиціями (знижки, подарунки, сезонні акції) зазвичай більш високий CTR, ніж у стандартних, так як вона привертає увагу конкретною вигодою. Google Ads - найшвидший спосіб повідомити про нову акцію.
  • Брендинг (збільшити впізнаваність бренду). В цьому випадку стануть в нагоді тематичні контекстні оголошення в КМС, до яких можна додавати яскраві зображення. Таким чином, візуальне оформлення вашої реклами швидше запам'ятається потенційним клієнтам і буде асоціюватися саме з вами.
  • Точний таргетинг. Пускайте рекламу на певних користувачів (стать, вік, місце проживання, наявність дітей, зацікавленість в тому чи іншому товарі / послузі).