Переваги віртуального приватного сервера перед класичним хостингом

Жодному інтернет-проекту не вдасться домогтися успіху, якщо у його основі не буде якісного хостингу. Послуга хостингу передбачає розміщення даних сайту на окремому сервері.

В останні роки хостингова інфраструктура значно розширилася так само, як і список послуг, які надають хостинг-провайдери. Для багатьох сайтів відмінним варіантом буде оренда виділеного віртуального сервера, тобто послуга сервер аренда vds/vps від компанії KING SERVERS.

Принцип роботи віртуального сервера

Користування віртуальним сервером передбачає той факт, що орендар є адміністратором сервера. Це робить його повноправним господарем виділених йому потужностей, що, в свою чергу, дає чимало цікавих привілеїв. Якщо програми типу «BlueStacks» є емулятором «Android» для персональних комп'ютерів, що працюють на «Windows», то vds/vps є емулятор фізичного сервера. При цьому орендар отримує доступ найвищого рівня, що дає йому можливість встановлювати на VPS або VDS власне програмне забезпечення.

Ця послуга стала доступною для мільйонів користувачів по всьому світу завдяки появі можливості розміщувати кілька віртуальних серверів на одному фізичному.

Загалом, віртуальний сервер мало чим відрізняється від фізичного. Що цікаво, оренда VPS обходиться дешевше, ніж користування фізичним сервером, тобто вартість даної послуги дешевша, ніж звичайний хостинг.

А ще такий сервер не має жорстких обмежень по числу розташовуваних доменних імен, кількості баз даних і ftp-користувачів, ємності поштових скриньок та інше.

Додаткові можливості, що відкриваються віртуальним сервером

При необхідності адміністратор віртуального виділеного сервера може запитувати в якості допоміжного додатковий IP-адресу. Це відкриває широкий доступ до файлових систем, завантаженні необхідних розширень і іншим привілеям, які користувачам звичайного хостингу навіть не снилися! Що також варто відзначити, так це факт розміщення віртуальних серверів на одному технічному обладнанні. При цьому всі сервери залишаються незалежними.

Звичайно, VPS не можна назвати ідеальним продуктом в своїй галузі. Так само, як і інші сервери, він може піддаватися DDoS-атакам, однак від них можна захищатися за допомогою спеціальних технологій. Сервер подібного роду в безперебійному режимі створює резервні копії, що забезпечує захист даних.

В цілому можна зробити висновок, що оренда виділеного віртуального сервера буде набагато кращим варіантом при виборі хостингової послуги.