Які бувають системи охоронної сигналізації

Сучасна охоронна сигналізація оберігає об’єкт від грабіжників і при спробі злому відразу подає сигнал власникам й співробітникам охоронних компаній. Вибір системи захисту залежить від призначення й площі приміщення.

Охоронну сигналізацію для дому можна вибрати на www.oc.com.ua.

Охоронні системи відрізняються принципом роботи.

Система охорони і тривожної сигналізації

Така система підходить для цілодобового захисту будівлі будь-якої площі та призначення:

  • житлове приміщення;
  • підприємство;
  • виробничі склади.

Вона перешкоджає проникненню сторонніх людей і буває двох видів.

Пасивна система охорони та сигналізації подає світловий і звуковий сигнали при спробі потрапити на захищену територію. Ефект досягається за рахунок привернення уваги оточуючих. Але охоронцям не надходить інформація про проникнення на об’єкт.

При виборі активної системи охорони в приміщенні встановлюють датчики. Вони автоматично подадуть тривожний сигнал на пульт охоронної організації після того, як стороння людина відчинить двері, не знявши перед цим приміщення з сигналізації.

Також активна охоронна система включає тривожну кнопку, але вона спрацьовує тільки при безпосередньому натисканні.

За рахунок джерел безперебійного живлення система працює і захищає об’єкт навіть при вимкненні електрики.

Система контролю та управління доступом (СКУД)

СКУД контролює прохід людей через точки доступу, реєструє час в’їзду і виїзду машин, виконує блокування та розблокування. Охоронці можуть дистанційно управляти пристроєм, який не пропускає небажаних гостей та ідентифікує осіб з правом відвідування об’єкта. Як ідентифікатор використовують електронний ключ, карту доступу.

СКУД поєднують з системами відеоспостереження та охоронно-пожежною сигналізацією. Якщо зловмисник спробує несанкціоновано проникнути всередину, спрацює звуковий сигнал.

СКУД включає:

  • контролер;
  • зчитувач;
  • ідентифікатор ;
  • виконавчий пристрій.

Система охоронного відеоспостереження

Це ще один різновид, який передбачає цілодобове відстеження ситуації на об’єкті через відеокамери. Для посилення захисту техніку монтують по периметру будівлі, над воротами і дверима, всередині приміщення, що потребує охорони.

Після установки спостереження ситуацією на об’єкті можна відстежувати через монітори. Одночасно камери роблять запис, який потім потрібно буде відправити на комп’ютер для перегляду.

Відеоспостереження буває вуличним і внутрішнім. Також відрізняється спосіб обробки сигналу:

  • цифровий;
  • аналоговий;
  • комбінований.

Сьогодні затребуваний перший варіант. Він дає забезпечує високоякісний відеозапис і приєднується до інших систем охорони.