7 аргументів на користь настільних ігор

Розвиток дитини - складний і багатогранний процес, в результаті якого повинна сформуватися повноцінна особистість. Мислення - одна з граней розвитку. Дуже ефективними для дітей в цьому плані є різні ігри, як рухомі, так і інтелектуальні. Настільні ігри потрібно розглядати не як альтернативу футболу або занять спортивними єдиноборствами, танцями або тенісом, а як повноцінну складову частину розвитку.

Більшість настільних ігор, починаючи від лото і мозаїки і закінчуючи складними пазлами на кілька сотень елементів, шахами, шашками і нардами, вимагають активізації розумового апарату і розвивають спостережливість, вміння приймати швидкі рішення, розробляти стратегію дій. Отож, якщо бажаєте, щоб ваша дити на активно розвивалась, замовляйте захоплюючі і корисні настолки на сайті grenka.ua  

Гра навчає мислити і прораховувати ходи

Захоплена дитина часто діє інстинктивно і не цілком усвідомлює логіку ходів. Але це тільки на першому етапі. Зрозумівши і засвоївши правила, зазвичай вона починає думати на крок вперед, а то і розробляти більш складні плани.

Логічне мислення отримує потужний поштовх до розвитку і виробляється автоматично, при мінімальному впливі з боку дорослих. Важливо тільки вибрати гру, в якій дитина може проявити себе - не слід вимагати від малюка трьох-чотирьох років вивчати шахові задачі гросмейстерів, краще зібрати з ним конструктор або пройти лабіринт.

Усвідомлення цінностей знання

У багатьох іграх перемога визначається знанням правил і нюансів тих чи інших дій в стандартних ситуаціях. Якщо дитина освоїть їх, вона легко перемагає того, хто володіє технікою поверхнево. На підсвідомому рівні малюк починає розуміти, що інформація - дуже важливий фактор. Мозок оцінює той факт, що знання допомагає вийти переможцем. З гри це переноситься на повсякденне життя і перетворюється в цінний досвід.

Допомога у вивченні іноземних мов

Не можна переоцінити гру в освоєнні нових слів і термінів, особливо при вивченні іноземної мови. Складаючи пазли і проходячи складні маршрути в цікавих настільних іграх, особливо з партнерами-однолітками, дитина не тільки виробляє інтерес до вивчення мови, а й засвоює складні правила граматики і синтаксису, вважаючи їх елементами гри. При вмілій організації роботи, це абсолютно необтяжливо для дитини.

Здатність запам'ятовувати нове

Дуже багато людей нарікають, що багато того, що відбувається проходить повз їхню увагу. Якщо опитати десяток свідків одного і того ж події, то вийде десять різних версій, з яких тільки 1 - 2 на 30 - 40% відповідають реальними подіями. В процесі дитина вчиться запам'ятовувати всі події, що відбуваються в ній, і розвиває здатність помічати те, що раніше проходило повз її увагу. Надалі люди, що розвили в собі здатність бачити і запам'ятовувати малозначні події, багато дізнаються про світ і в обраній сфері діяльності саме по дрібницях, на які інші практично не звертають уваги.

Гра навчає контролювати фінанси

Багато настільних ігор передбачає набір певної кількості очок або балів. Їх можна подвоїти, або втратити, отримати приз і т.д. Якщо дитина освоїть правила поведінки з числовою оцінкою своїх досягнень, то в реальній обстановці це стане в нагоді в плані поводження з грошима. Дуже важливий момент в дорослому житті, яким, на жаль, володіють не всі.

Гра - можливість помилятися

Дуже багато дітей дуже емоційно сприймають власні помилки і неправильні дії інших. Знизити напруження емоцій і навчити правильно приймати рішення в стресовій ситуації навчить гра. Властивість помилятися - особливість кожної людини. Це повинна зрозуміти дитина, але не слід повністю виключити і самокритику. Здоровий скепсис по відношенню до себе нікому не зашкодив.

Заняття для всієї родини

Це дуже важлива теза в процесі усвідомлення себе, як члена соціального осередку. Брати участь повинні якщо не всі, то більшість членів сім'ї. Інакше інтересу у дитини не розвинути. Причому малюк повинен відчувати, що ви ставитеся до нього не поблажливо, а на рівних. Дозвілля з дітьми - це складне мистецтво, яке повинні освоїти всі батьки.