П’ять першочергових застосунків для Android TV

Навіть якщо ви звикли користуватися смартфоном або планшетом на базі Android OS, це не означає, що ви відразу розберетеся в Android TV. Складного в ньому, звичайно, нічого немає, але деякі поради зовсім не завадять. Наприклад, які програми встановити в першу чергу.

В інтернет-магазині satmaster.kiev.ua можна купити андроїд приставку з будь-якими технічними параметрами.

AirScreen

Одна з приємних можливостей Android TV полягає в тому, що ви можете шукати відео за допомогою вашого смартфона або планшета, а запускати його вже на телевізорі. Це набагато простіше, ніж набирати з пульта в YouTube назви кліпів або чого завгодно, якщо раптом ви не дружите з голосовим управлінням. Але що робити, якщо ви чи ваші гості хочуть передавати відео з iPhone або iPad? Для цього не обов’язково докуповувати приставку Apple TV. Досить встановити AirScreen, і тоді ваші «яблучні» девайси сприйматимуть ваш Android TV як Apple TV і спокійною передаватимуть на нього відеосигнал.

ES File Explorer

Якщо ви маєте Android TV приставку з ємним сховищем, на кшталт NVIDIA Shield TV Pro з вінчестером на 500 ГБ, єдиний спосіб не заблукати на ньому — встановити хороший файловий менеджер. Вони бувають різні, і, якщо ви більше звикли до інтерфейсу з папками для Windows, то найкраще вам підійде ES File Explorer. Крім роботи безпосередньо зі сховищем самої приставки, ця програма також підтримує:

  • зовнішні флешки і накопичувачі;
  • роботу по мережі з іншими вашими пристроями;
  • з хмарними сервісами;
  • FTP-серверами і т. п.

Netflix

Відмінний спосіб згаяти скільки завгодно вільного часу, це запустити програму Netflix. Вона надає доступ до величезної бази фільмів та серіалів і є одним з найпопулярніших розважальних сервісів в США, відтісняючи звичайне і кабельне телебачення в звичному його розумінні.

Plex

Не так давно минули часи, коли було звичайною справою зберігати сотні фільмів та серіалів вдома на комп’ютері. І якщо у вас дотепер залишилася така колекція, то не складе труднощів відтворити її з Android TV. Але для цього вам знадобиться застосунок Plex і щоб ваш ПК знаходився в одній мережі з Android TV. Plex має такі ознаки:

  • зручний та простий інтерфейс;
  • безплатна форма поширення.

Sideload Launcher

Далеко не всі програми, які ви можете встановити на свій смартфон або планшет, також доступні в магазині для Android TV. На щастя, ви можете пошукати їх в Інтернеті окремо, скачати на флешку і встановити. Але навіть в цьому випадку їх просто не буде видно на робочому столі. І все-таки вихід є: завантажити Sideload Launcher. Він дозволити бачити всі ці застосунки. Іншого способу запустити їх немає.