Ризики і «підводні камені» інтернет-маркетингу

Робота інтернет-маркетолога і біржового брокера частково схожі. До останнього вони не впевнені на 100%, чи спрацює обрана стратегія чи ні. Звичайно, існують алгоритми, правила, дані, отримані дослідним шляхом, власні напрацювання та результати аналітики. Однак галузь так швидко змінюється, що минулий успіх не гарантує успіх в перспективі.

Ось складності, які можуть виникнути у інтернет-маркетолога при використанні поширених способів просування.

Контент-маркетинг

Більшість ризиків в цій області зводяться до роботи з безграмотними і / або безвідповідальними копірайтерами. Зірвані терміни, нерозуміння специфіки проекту, незнання основ SEO призводять до проблем з якісним наповненням розділів сайту, блогу, групи в соціальних мережах.

Знайти авторів для постійної співпраці можна на популярних біржах копірайтингу. Там вдасться подивитися портфоліо виконавця, прочитати відгуки про його роботу, зорієнтуватися в цінах.

SMM

Соціальними медіа користуються мільйони людей у ​​всьому світі, і здається, що просувати з їх допомогою сайт простіше простого. Однак робота з соцмережами передбачає чималі ризики.

Ризики пов'язані з уподобаннями аудиторії, запросто можна елементарно не вгадати з тематикою контенту або конкурсу. Досвідчені інтернет-маркетологи можуть заперечити: а як же аналітика і поведінкові чинники? Все це так. Але якби просування в інтернеті грунтувалося виключно на аналізі і холодному розрахунку, цю роботу вже давно б автоматизували. Ризики в SMM також пов'язані з невірним налаштуванням націлювання або помилково вибраною цільовою аудиторією.

Засновник компанії GeniusMarketing - досвідчений фахівець в області інтернет-маркетингу, а ті, хто стверджує, що Олесь Тимофеев развод варто ознайомитись з статистикою успіхів його бізнес проектів.

Контекстна реклама

Один з найбільш витратних, але і дієвих інструментів інтернет-маркетингу. Найбільші ризики тут пов'язані з неправильним або недостатньо дробовим сегментуванням цільової аудиторії і помилками в націлення.

Зовнішні посилання

Отриманню якісних посилань передує довга копітка робота. Важлива якість контенту, обрані майданчики, внутрішня оптимізація сайту. До того ж пошукові системи відносяться до них украй негативно, накладаючи санкції в разі виявлення.

Рекламні матеріали на сторонніх ресурсах

Дуже часто не приносять очікуваної віддачі. Окупність в 10-20% для такого контенту є граничною. Розміщення на авторитетних майданчиках - це скоріше можливість поліпшити імідж компанії, розширити географію цільової аудиторії. Для підвищення конверсії в інтернет-маркетингу є більш дієві інструменти та менш ризикові по частині фінансових витрат.

Вірусна реклама

Один з найбільш ризикових способів просування бренду. 90% роликів залишаються непоміченими або неоціненим аудиторією належним чином. При цьому успішним може виявитися ролик, який навіть не замислювався як вірусний.

Ризики зовсім не говорять про те, що перераховані інструменти та інші способи просування варто ігнорувати або економити на їх реалізації. 90% компаній, які так чинять, залишаються не при справах. Успіх чекає на тих, хто діє раціонально, аналізує і адаптує традиційні підходи під конкретну бізнес-модель, будує плани, оцінює ризики і окупність бюджету.

Проривні можливості з'являються в кожній маркетингової кампанії. Потрібно тільки порівняти критичність і допустимість ризиків, пам'ятаючи, що інтернет є як загрозою, так і платформою для досягнення видатних результатів.