Банний рушник: особливості та поради щодо вибору

У ванній, як і в вітальні або спальні, важлива кожна дрібниця. Килимок, підставка, освітлення, шторка для душа, рушники. Особливо рушники - без них не обходиться жодна ванна кімната.

М'який, приємний до тіла, такий рушник не тільки дозволяє зберегти відчуття тепла, але і розслабляє. Обов'язково важливо приділити увагу його якості, бо неякісний виріб не подарує повноцінного комфорту, у звязку з цим хочеться порадити банні рушники, що пропонуються інтернет-магазином oba-na.com, такі вироби відмінно справляються зі своїм завданням, подарують вам максимум задоволення і прослужать максимально довгий термін. 

Чим банний рушник відрізняється від всіх інших? В першу чергу - це його порівняно значні розміри, адже таким рушником, виходячи з душу або сауни, можна вільно обернути приблизно 2/3, а то і більше частини свого тіла.

Найчастіше такі рушники виготовляються махровими - це м'який, приємний і що найголовніше - гігроскопічний матеріал. Ці якості для таких рушників найголовніші, а залежать вони від щільності рушника та способу плетіння ниток.

Порівняння щільності:

  • 300 г / м2 - тонкий;
  • 800 г / м2 - щільний.

Обов'язково огляньте рушник візуально, і оцініть якість махри на перший погляд. Не бійтеся помацати полотно і потягнути ворсинки з невеликим зусиллям - у якісного рушника весь матеріал повинен залишатися на місці, рушник не повинно сипатися, і поверхня його в цілому повинна бути рівномірною.

Перше, на що Ви відразу зверніть увагу - ступінь жорсткості виробу. Якщо рушник здається для Вас занадто жорстким, краще відкладіть його вбік, бо річ, яка приносить дискомфорт, як правило, надалі стає непотрібною.

Рушник з якої тканини найбільш практичний

Шиють рушники для ванної, в тому числі для лазні, з різних тканин. Найчастіше це - натуральні бавовняні, а також синтетичні полотна, з рослинних волокон - льон, бамбук або модал.

Синтетика - сучасний матеріал, який практично аналогічний за властивостями до натуральних тканин, але при цьому має високу зносостійкість, тому рушник із синтетичної (рослинної) тканини зберігає свій первісний вигляд протягом декількох років.

А іноді виробники залишають основу рушника натуральною, змішуючи її з невеликою кількістю синтетики. Такий рушник не відрізняється від 100% натурального по відчуттях, зате порівняно довше зберігає форму і первісний вигляд.

Чим же відрізняються між собою якість банних рушників з різних матеріалів?

Бавовна

Бавовняні банні рушники - натуральні, відмінно вбирають вологу, зберігають тепло. Після використання такий рушник швидко сохне. Вони також особливо ніжні завдяки спеціальному переплетенню волокон. При цьому чим вище щільність бавовняного рушника - тим вище його м'якість, тому щільні рушники ідеально підійдуть для чутливої ​​шкіри і для дітей.

Тим, хто не впевнений в остаточності вибору, рекомендуємо знайти «золоту середину» і взяти банний рушник середньої щільності - наприклад, 500-600 г / м2. До слова, чим щільніший рушник - тим він не тільки більш м'який, а й більше вологи вбирає. Звичайно, при цьому він більш громіздкий в обсязі, а також великий і щільний рушник, природно, сохне довше.

Бамбук

Бамбукові лазневі рушники, на відміну від бавовняних, використовують у своїй основі не окремі, а цілісні волокна, тому вони вбирають до двох разів більше вологи. Крім того, рушники з бамбука набагато стійкіші. Вони зберігають форму до 5 разів довше, і досить швидко сохнуть. Окремо того варто відзначити природні антисептичні властивості бамбукової тканини - в волокнах є речовина, яка володіє антимікробну ефектом.

Бамбуковий банний рушник також відмінно підійде і для пляжу - в літній період така тканина надає охолоджуючий ефект.

Модал і льон

Дані два типу тканини отримані з рослин. Льон має в складі волокна однойменну рослину, а модал - це матеріал з целюлози евкаліптового дерева.

Рушники з тканини модал в чомусь схожі з віскозою, зокрема - по м'якості, і головний їх плюс - в гнучкості волокон і збереженні форми. Ці рушники також перешкоджають розвитку бактерій, і не сідають в розмірі після багатьох прань.