Про необхідність використання дітьми світловідбивних елементів

Діти - найбільш вразлива категорія учасників дорожнього руху. А зір - основний канал, по якому до водіїв транспорту надходить інформація (до 90%). Маленькі пішохід стає помітнішим (особливо це важливо в темну пору), якщо на одязі є світловідбиваючі елементи (світловідбивачі, або ж флікери).

Багато виробників дитячого одягу дбають не тільки про красу і зручність своєї продукції, а й безпеку юного пішохода, використовуючи світловідбиваючі елементи: малюнки на куртках, вставні смужки і т.д. При виборі одягу для дитини слід віддавати перевагу саме таким моделям.

При відсутності спеціального одягу необхідно придбати інші форми світловідбивних елементів, які можуть бути розміщені на сумці, куртці або інших предметах. Такими ж елементами безпеки слід оснастити санки, коляски, тощо. А подивитись і купити якісні світловідбивачі ви зможете на сайті loom.in.ua 

Флікери і рекомендації автоінспекції

Світловідбиваючі елементи необхідно носити не тільки пішоходам з групи ризику: людям похилого віку та дітям. Віднедавна набрали чинності зміни, що стосуються флікерів. Тепер учасники дорожнього руху, що рухаються по дорогах поза населеними пунктами в темний час доби, зобов'язані закріплювати на одязі елементи, що відбивають світло фар.

Але краще носити спеціальні світловідбивачі для пішоходів постійно: не потрібно знімати їх ні рухаючись вздовж пожвавлених трас, ні по території, де багато пішохідних переходів, ні по місцевості, де транспортні засоби взагалі рідко їздять. Не знімайте їх ні вдень, ні вночі, особливо з повсякденного одягу дітей. Флікери і безпека дітей на дорогах знаходяться в прямому зв'язку, що вже доведено досвідом їх використання.

А найбільш ефективні світловідбивачі білого або яскраво-жовтого кольору.

Асортимент світовідбивачів

Сьогодні світловідбивачі для пішоходів купити можна самих різних видів:

  • Флікери-підвіски. Ці аксесуари можна надіти на груди або закріпити на рюкзаку або сумці. Обидві сторони такого флікера відбивають світло. Виготовляють підвіски з твердого або м'якого пластику, текстилю.
  • Флікери-значки. Світловідбивачі для пішоходів цього типу - найпопулярніші. Зовнішній вигляд флікерів дуже подобається дітям. Унікальна технологія виробництва дозволяє наносити на пластикову основу будь-яке зображення: дитину порадують значки з персонажами улюблених мультфільмів, смайликами, машинками. Підлітки оцінять флікери з футболістами, музикантами.
  • Флікери-браслети. Дані світловідбивачі відмінно підійдуть велосипедистам і спортсменам. Закріпити браслет можна на будь-який руці - досить просто зафіксувати його в необхідному положенні.
  • Флікери-наклейки. Яскраві шеврони, що відбивають світло фар, виготовляють з м'якого пластику. Зворотний бік такого флікера покритий спеціальним клеєм. Наклеїти світловідбивач можна на будь-яку поверхню: верхній одяг, сумку, шапку. Єдиний недолік флікерів-наклейок - невеликий термін служби. Уже після першого прання вони втрачають свої світловідбиваючі якості.
  • Флікери-термоаппликації. Світловідбивачі цього типу легко перенести на одяг - для цього знадобиться пропрасувати їх праскою. Аплікації відмінно переносять навіть кілька десятків прань!