Чому варто купити котел тривалого горіння

Забезпечити комфортні умови проживання в заміському домоволодінні можна тільки за умови правильно підібраного опалювального обладнання, включаючи котел. Наявність можливості облаштувати автономні комунікаційні системи має велике значення для проживання за межами міста.

Принцип роботи твердопаливних котлів тривалого горіння

Котли опалювальні твердопаливні тривалого горіння відносяться до інноваційного типу обігрівальної техніки. Вони є надійними і дуже економічними пристроями. Їх установка і експлуатація дозволяють забезпечити оптимальні житлові умови в приватному будинку. Купити котел тривалого горіння в teplomontag.com.ua це розумне рішення, адже по доступній ціні ви отримуєте сучасну енергоефективнивну і безпечну систему опалення вашої домівки, що надійно прослужить вам не один десяток років. 

 

Якщо користуватися доступним за ціною джерелом теплової енергії, який дешевше газу, можна значно знизити витрати на теплопостачання і при цьому домогтися комфортної температурного режиму в приміщеннях, що мають будь-яку площу.

Сучасні прилади, що функціонують за рахунок застосування твердого палива і працюють на основі принципу тривалого горіння, функціонують так, що вугілля, дрова або торф не горять в котельній камері, а тліють.

Процес цей відбувається максимально повільно, оскільки кисень надходить в камеру горіння в обмеженій кількості. Крім цього, в порівнянні зі звичайним опалювальним устаткуванням в котлі довгого горіння паливо тліє в великих обсягах, що дає можливість отримання газів з високим показником теплоти.

Газ, отриманий в результаті тління дров, надходить в камеру згоряння агрегату під високим тиском, після чого відбувається його займання. Процес горіння забезпечується за рахунок впливу кисню. Крім цього, в топковому відділенні догоряють і інші залишкові продукти - сажа і важкі хімічні сполуки.

Різновиди агрегатів тривалого горіння

Котли тривалого горіння, пропоновані інтернет-магазином teplomontag.com.ua, функціонують на різних видах твердого палива, і за способом отримання теплової енергії бувають декількох видів:

  • Класичні пристрої. Принцип їх роботи полягає в тому, що тепло, що виділяється при згорянні вугілля, торфу або деревини, нагріває до потрібної температури теплоносія для системи теплопостачання домоволодіння.
  • Піролізні агрегати. Їх конструкція заснована на застосуванні інноваційних технологій. Джерелом теплової енергії для них є дрова, які під впливом високих температур, що становлять 200-800 градусів, тліють, а потім розпадаються на вугілля і газ. Утворені гази змішується з киснем і при згорянні починають виділяти тепло, які призначаються для підігріву робочого середовища.

Максимальний ККД піролізного котла можна отримати за умови, що для його роботи використовується суха деревина. В цьому випадку будуть забезпечені високі показники тепловіддачі і найбільша економічність, оскільки паливо повністю згоряє.

Переваги котлів тривалого горіння

Дане опалювальне обладнання має ряд переваг, серед яких слід виділити:

  • Сучасні котли тривалого горіння на твердому паливі відрізняються високою надійністю.
  • Високий ступінь тепловіддачі і відмінні показники продуктивності.
  • Різноманітність моделей - їх зовнішній вигляд можна підібрати під певний інтер'єр приміщень.
  • Простота регулювання процесу горіння. Кожен власник заміської нерухомості в залежності від сезону і температури на вулиці може самостійно змінювати робочі настройки опалювального котла тривалого горіння.
  • Наявність можливості автоматизації процесу. Нагрівальні агрегати постачають спеціальними пультами управління та іншими пристроями, завдяки застосуванню яких є можливість регулювати їх роботу. Датчики можуть подавати сигнали в разі виникнення аварійної ситуації.
  • Для роботи котлів використовуються недорогі види палива. На сьогоднішній день придбання вугілля, дров або торфу обходиться дешевше, ніж природного газу. Крім цього немає необхідності підключатися до магістрального газопроводу, так як такі агрегати функціонують в автономному режимі.