Основні правила догляду за шкіряною сумкою

Шкіра - благородний матеріал. І якщо у вашому гардеробі є сумки зі шкіри, вам буде цікаво дізнатися, як зберігати їх, і як доглядати, щоб служили вони довгі роки.

Ви нарешті купили сумку своєї мрії, і щастя вашому немає меж? Вас можна зрозуміти, адже пропоновані інтернет-магазином sumki-koshelek.com.ua шкіряні сумки, рюкзаки гідні стати чудовим аксесуаром в колекції найвибагливішого поціновувача дійсно якісних стильних і функціональних речей!

Втім, не поспішайте спочивати на модних лаврах - ваша покупка радувала і далі, потрібен грамотний догляд за сумкою.

Догляд за шкіряною сумкою - основні правила

  • Сумку з будь-якого виду шкіри не можна зберігати в поліетиленовому пакеті. Від нестачі повітря і вологи шкіра потріскається. Зберігати шкіряну сумку треба в мішечках з натуральної тканини. Краще, якщо сумка буде висіти або лежати так, щоб не було деформації. Сумку під час зберігання треба заповнити зім'ятими газетами, це теж допоможе запобігти заломи або небажані згини.
  • Перед зберіганням сумку слід почистити, причому, не тільки зверху, але і всередині, тобто підкладку.
  • Не можна шкіряну сумку чистити грубими губками і щітками. Це може викликати пошкодження шкіри.
  • Чистити шкіру треба тільки спеціальними або перевіреними домашніми засобами. Такі розчинники, як бензин, ацетон, рідини для зняття лаку абсолютно протипоказані шкірі. Ці кошти очищення завдадуть тільки ушкодження.
  • Будь-які забруднення на сумці краще видаляти відразу. Для цього в сумку покладіть спеціальну серветку для очищення шкіряних виробів.
  • Якщо плями після протирання серветкою залишилися, проконсультуйтеся в хімчистці або здайте в хімчистку. При самостійної очищення плям завжди пробуйте засіб на ділянках менш помітному для очей.
  • Не допускайте промокання шкіри наскрізь - ні під час дощу, ні в момент чистки.
  • Якщо сумка намокла, покладіть в неї зім'яту газету, щоб при сушінні вона зберегла форму, та й волога швидше вбереться. Сушити треба далеко від будь-яких джерел тепла. Якщо знехтувати останньою порадою, то може вийти - чим швидше, тим гірше.

Натуральна шкіра в порівнянні зі штучною має більшу зносостійкість. Вона стійка до вологи, зберігає тепло.
Залежно від способу вичинки шкіри догляд за шкіряними сумками відрізняється. Наприклад, шкіра може бути з гладкою або шорсткою поверхнею, мати блиском (лакова шкіра) або залишатися матовою. У всіх цих випадках догляд потрібен різний, так як ступінь маркості у кожного виду шкіри теж різна.

А тепер детальніше про деякі аспекти догляду.

Як краще зберігати шкіряну сумку?

Сумку краще зберігати в спеціальних мішечках, які продаються в комплекті разом з сумками. Можна зшити подібний мішечок або просто покласти сумку в картонну коробку з-під взуття. Поставити коробку або повісити мішечок краще в шафу. Якщо сумці доведеться зберігатися довго, її слід покласти в шафу, що знаходиться при температурі 20-22 градуси з відносною вологістю 50%. Не залишайте сумку на довгий час на сонці, вона може втратити свій колір, все-таки це шкіра.

Як почистити сумку?

Якщо шкіра вашої сумки гладка, зрідка протирайте її ватним диском або м'якою ганчіркою, змоченою в мильному розчині, не надто стараючись в зволоженні шкіри. Після природної сушки можна також протерти її лимонним соком або гліцерином, це додасть блиск. Зазвичай гладка шкіра менш мазка, при цьому володіє невеликим блиском.

Сумки з жатої (зморшкуватою) шкіри краще протирати ганчірочкою або губкою, змоченій в теплій воді. При більшому забрудненні допоможе мильний розчин з додаванням нашатирного спирту. Сумки зі шкіри після вологого чищення треба витерти насухо і залишити на природну сушку.

Починати чистити слід з підкладки. Якщо ви регулярно стежите за станом своєї сумки, напевно вам не доведеться сильно зволожувати сумку, тим більше що вона не любить цього. Ви можете злегка освіжити підкладку, протерши її ватним диском, змоченим в спирті. Можна почистити внутрішню частину сумки антибактеріальними серветками.

Верх сумки можна почистити мильним розчином з додаванням 1/2 чайної ложки нашатирного спирту на склянку води. Не забудьте почистити кишені, ручки, ремінці та інші шкіряні деталі сумки. Коли закінчите чищення, протріть поверхню сумки м'якою ганчіркою, просоченою водою, потім сухою.

Просушіть сумку природним шляхом. Далі можна буде подумати і про надання сумці блиску, зволоження і пом'якшення. Для цього використовуйте зволожуючий крем для рук. Для цих дій підійде і касторове масло, вазелін або гліцерин, однак ці засоби краще використовувати для чорних сумок з гладкою або жатой поверхнею. Для світлої м'якої шкіри ці засоби неприйнятні.

Усунути забруднення допомагають і засоби для зняття макіяжу. В цьому випадку ви одночасно видаляєте бруд і пом'якшує поверхню сумки. Для поліпшення зовнішнього вигляду шкіряної сумки скористайтеся спеціальними кремами з відповідним кольором. Це усуне потертості, подряпини і заломи на сумці.