Переваги та особливості пральних машин

Складно уявити побут сучасної людини без функціональної техніки. Часи, коли люди прали руками пройшли, сьогодні на ринку продажів надається широкий асортимент пральних машинок.

Багато хто вважає, що покупка побутової техніки просте завдання, але це зовсім не так. Звичайно, можна не витрачати свій час на вивчення технічних і функціональних параметрів, але це не призведе ні до чого хорошого, з часом ви зрозумієте, що придбали не те, що хотіли та представляли.

Тому перед тим як здійснювати покупку, в першу чергу подумайте, як часто ви плануєте прати, який тип завантаження та обсяг бака підійде, наявність додаткових функцій. Ці критерії допоможуть вибрати відповідну модель набагато швидше. Також увагу необхідно приділяти та виробникові, найпопулярнішими є моделі брендів LG, Whirlpool, Samsung та інших.

Основні параметри пральних машин

Всі сучасні пральні машини мають однаковий набір параметрів, вони відрізняються один від одного тільки додатковими функціями. До основних параметрів відносять:

  1. Тип завантаження. Пральні машинки мають два варіанти завантаження: фронтальна і вертикальна. У першому варіанті білизна завантажується через передню частину, скляні дверцята - люка. Другий тип завантаження не має таких дверцят, а завантаження, білизни відбувається через верхню частину.
  2. Розміри. Пральні машинки діляться на чотири типи: напіврозмірна, вузькі, супервузькі та компактні.
  3. Завантаження білизни. Максимальна вага сухої білизни, яку можна завантажити й випрати за один раз. Найчастіше в магазинах можна знайти моделі для одного або двох осіб в сім'ї (2,5 - 4 кг), для середньої сім'ї з трьох - п'яти осіб (4 - 5 кг), для сім'ї з 5 - 7 осіб (5 - 7 кг) і для великих сімей (понад 7 осіб).
  4. Класи. Даний параметр впливає на споживання енергії і якість прання. Виділяють 7 класів A, B, C, D, E, F, G. Клас A - найкращий, G - найгірший.
  5. Програми прання і додаткові функції. Крім стандартних функцій виробники оснащують конструкції додатковими корисними функціями. Наприклад, програми для прання різних тканин.

Найчастіше споживачі віддають переваги пралкам з різними функціональними можливостями. Це захист від стрибків напруги, протікання, дозавантаження барабана та інші.

Критерії вибору

Якщо детально вивчити представлені моделі пральних машин, то зовні вони практично не відрізняються один від одного, але різниця в ціні істотна. Причина - функції та можливості. При виборі звертайте увагу на наступні аспекти:

  • кількість програм;
  • клас енергоспоживання;
  • компактність і вага;
  • тип завантаження;
  • наявність додаткових функцій і захисту.

Якщо правильно розставити акценти, то ви підберете ідеальний варіант на довгий проміжок часу.