Меблі в стилі лофт: вишуканий промисловий гламур в інтер'єрі

Стиль лофт зародився в середині 40-х років в Америці. У той час вартість землі різко подорожчала, і великі підприємства стали переносити свої виробництва на околиці міст. Будинки, які вони раніше займали, переробляли під житло. Виходили квартири, схожі на заводи, - з цегляними стінами, високими стелями.

На подив, лаконічний і дещо грубий дизайн був високо оцінений користувачами, з кожним роком залучаючи до себе все більше шанувальників мінімалізму.

Центральним елементом при створенні індустріального інтер'єру стають меблі лофт - нехитрі, масивні, нестандартні, але при цьому неймовірно стильні. А на сайті https://iloft.com.ua/ можна замовити різноманітні якісні і функціональні меблеві вироби в цьому і інших стилях  

Що стосується самого приміщення - воно повинно бути без перегородок і перекриттів. Декор - труби, колони, вентиляції та балки.

Особливості стилю

Меблі лофт характеризується певними особливостями. Вони стильні, лаконічні, стримані, створена в дусі мінімалізму. Можна сказати, що у цій ситуації присутній чоловічий характер. У всьому меблюванню проста геометрія, вироби створені з природних матеріалів, геть позбавлених обробки (або ж вона мінімальна), що не применшує їх зручності у використанні.

Меблі стилю лофт поділяються на підвиди:

  • Індастріал - грубий, яскравий і цікавий дизайн. Меблі виглядають нарочито недоробленими. Виготовляється з натуральних матеріалів (основа конструкції) з великою кількістю металевих елементів.
  • Бохо. Такі вироби виглядають оригінально, екзотично. Пофарбовані в теплі, багаті кольори: помаранчевий, червоний, синій, рубін, шафран. Часто меблі виготовляються з деревини з додаванням текстильних елементів.
  • Гламур. Обстановка в цьому стилі виглядає ефектно, максимально розкішно. Крісла, стільці та інші предмети інтер'єру виготовляються з якісних, в основному натуральних матеріалів, прикрашаються незграбними принтами.

Концептуальна ідея меблів стилю лофт - підкреслений комфорт без зайвих деталей, зручність без надмірностей. Особливості дизайну - цікава, проста геометрія в поєднанні з натуральними, якісними матеріалами. Вироби виходять зовні грубими, але в використанні вони зручні, функціональні і практичні.

Характерні конструкції і дизайн

М'які меблі лофт і інші предмети обстановки мають такі характерні особливості:

  • максимально прості конструкції;
  • надійні кріплення;
  • масивність, брутальність виробів.

Часто меблі виготовляються на базі інших виробів, не призначених для цих цілей. Наприклад, ніжкою столу може бути верстат, дивани і ліжка роблять з піддонів, барні стійки - з металевих бочок, пуфики - зі старих валіз, а дерев'яні котушки для кабелю - відмінна підстава для журнальних столиків. В цілому всі вироби лофт можна поділити на види:

  • Корпусні меблі з металу, дерева, пластика, скла. Це столи, етажерки, комоди, стільці. Деякі з них компактні, не займають багато місця, інші - громіздкі, величезні.
  • М'які меблі найчастіше обтягнута натуральною шкірою або грубим текстилем. Серед виробів можна виділити дивани, кушетки, крісла, пуфи.
  • Модульні системи лофт (зустрічаються рідко, мають на увазі можливість збір єдиної конструкції з різних предметів).
  • Вбудовані меблі - це гардероби, комоди, шафи, полиці. Фасади виробів можуть бути прикрашені фотодруком, іноді це доречно.

Всі меблеві вироби повинні відповідати головній вимозі стилю лофт - бути функціональними і лаконічними. Вішалки, столи, стільці, столики можуть бути на колесах, щоб їх було зручно переміщати по кімнаті.

Що стосується матеріалів виготовлення, перевагу слід віддавати дереву, шкірі, пластику, алюмінію, сталі, вставкам зі скла. Меблі в стилі лофт прийнято розташовувати уздовж стін, залишаючи основну частину кімнати порожній.