Як вибрати чохол для смартфона

Електронні гаджети (смартфони, планшети, електронні книги) вже давно стали невід'ємною частиною нашого життя. Смартфон в наших руках опиняється так часто, що ми, часом, навіть не віддаємо собі в цьому звіт.

Саме частота використання таїть в собі потенційну загрозу для гаджетів. І якщо потертості і подряпини - проблема, швидше за естетична, то падіння може стати «фатальним» для нашого помічника. На щастя, існує простий спосіб захисту - просто купити чохол для телефону. Зокрема чехол oppo reno 3 pro, а також надійні захисні функціональні аксесуари для інших моделей можна замовити в інтернет-магазині «айОК».

Підбирати чохол варто щодо відповідності різним параметрам: захист від механічних пошкоджень, бажана форма (книжка, фліп, кейс, бампер), додатковий функціонал, матеріал чохла. 

Типи чохлів

Зупинимося докладніше на класичних формах - бампер, кліп, фліп, книжка.

Бампер

Це найпоширеніший вид чохлів. Зазвичай виготовляються з урахуванням розташування динаміків, камери, іноді - з вирізом під логотип (той же Apple). Зараз є достатня кількість бамперів під найрізноманітніші моделі смартфонів - є універсальні (але в них вирізи під динаміки і мікрофон можуть не відповідати їх розташуванню на вашій моделі, а це - негативно позначиться на характеристиках вашого смартфона - чутності вас або мелодії дзвінка), або - спеціалізовані під конкретну модель.

Ідеальний варіант - підбирати чохол чітко під вашу модель смартфона. Зараз виробники намагаються зробити як мінімум 2 - 3 різні моделі футлярів під ваш смартфон. У відомих марок смартфонів (Apple, Samsung, Huawei) таких варіацій буде, звичайно ж, більше.

Чохли-бампера можуть бути виготовлені з різних матеріалів - силіконові, пластикові, металеві, дерев'яні. Для металевих моделей всередині є спеціальна накладка для безпеки вашого смартфона.

З плюсів таких моделей чохлів, можна відзначити наступні: компактність, доступність смартфона для роботи відразу ж, без діставання його з чохла, проста установка, зручність в експлуатації, різноманітність моделей. Мінус тільки один - немає екранного захисту (потрібно ставити захисне скло).

Футляр кліп

Це більш досконала модель бампера. Відрізняється наявністю пластикових панелей для захисту задньої частини смартфона з різними роз'ємами і отворами для мікрофона, динаміка, камери. Доступні в самих різних варіаціях - пластиці, шкірі, металі. Варіантів колірної гами також може бути неймовірна кількість - хоч сіро-буро-малиновий з блакитною облямівкою.

Плюсами таких моделей є: захист смартфона по всьому його периметру; пило-та вологозахист, захист від подряпин і відколів, необмежене використання телефону. Недолік у такого типу чохлів - все той же - немає захисту екрану, яка вирішується аналогічним чином - установкою захисного скла або плівки.

Фліп

Фліпи - відкидні обкладинки, які фіксуються до задньої панелі смартфону, а верхня просто відкидається зверху вниз. Виготовляється або зі шкіри, або з різних замінників її. Сучасні моделі фліпів містять окремі кишеньки для візиток, карток і іншої дріб'язку, яку можна додатково в них зберігати.

Вони також мають свої переваги і недоліки. До переваг можна віднести:

  • надійність захисту смартфона з двох сторін одразу;
  • наявність (в основному) отвору на верхній кришці, що дає можливість дізнатися, які повідомлення прийшли або хто дзвонить, не відкриваючи його;
  • додаткові опції (кишеньки для дрібниць, можливість трансформації в підставку);
  • вільний доступ до всіх бічних отворів на смартфоні.

З недоліків можна відзначити те, що якщо ви його не приловчитеся відкривати, то він може дряпати екран смартфона; від пилу і вологи майже не захищає, тому що бічні грані відкриті; швидка зношуваність, особливо, якщо він виготовлений із замінників шкіри.

Книжка

Книжка - найперший вид чохлів, які з'явилися для смартфонів в нинішньому вигляді. Можуть бути з різних матеріалів: шкіри, гуми, пластику, замінників шкіри. Кольори у таких чохлів також можуть бути різними.

Такі аксесуари стануть відмінним продовженням вашого ділового стилю. Є моделі бізнес-класу, які містять безліч відділень і виконують функцію портмоне.

Перевагами таких чохлів є:

  • захист смартфона з двох сторін;
  • різноманітність моделей;
  • легка трансформація в підставку.

Недоліки: громіздкість (вони дійсно займають багато місця); їх завжди потрібно відкривати для прочитання повідомлень.

Вибір матеріалу

Відносно матеріалів, то футляри для смартфонів можуть виготовлятися з:

  • тканини (в основному, спортивні моделі, вони зазвичай міцні, легкі в догляді і обслуговуванні);
  • полікарбонату або пластику (забезпечує захист від пошкоджень і подряпин, однак може розбитися);
  • силіконові (добре лежать в руках; витримують удари і подряпини, але розтягуються з плином часу, якщо ви їх часто знімаєте);
  • гумові (найміцніші і зносостійкі, але можуть нещільно прилягати до нього);
  • шкіряними і з шкіряних замінників (елегантні, красиві, зручні, але можуть зношуватися від постійного відкриття / закриття);
  • карбонові або вуглепластикові (дуже міцні, не схильні до ні подряпин, ні ударів);
  • металеві (міцні, стильні, функціональні, але дорогі і випускаються тільки під деякі моделі гаджетів компанії Apple).