Особливості кальянних тютюнів

Відпочинок з кальяном — це звичайна справа сьогодні. Димна культура прийшла до нас зі Сходу. У двадцять першому столітті традиція релаксувати з наргиле досить зміцнилася в нашій свідомості. Навколишній світ сьогодні — це постійна метушня, а кальян дійсно розслабляє, заспокоює після напруженого дня.

На Близькому Сході кальянная церемонія важлива також, як чайна в Японії. Купують кальянний тютюн тільки зразкової якості, дотримуються класичних правил. Суміш дійсно може викликати у користувача ефект насолоди, тільки необхідно підібрати належний варіант.

Характерні особливості тютюну

Перед вибором заправки для наргиле варто звернути увагу на такі особливості:

  • Фортеця. Концентрація нікотину впливає на міцність продукції. Сьогодні представлено багато варіантів від надлегких до екстраміцних. Новачкам краще починати з легких сумішей.
  • Димність. Чим більше гліцерину входить до складу тютюну, тим димність буде вищою. Густота пара також буде залежати від розігріву чаші.
  • Жаростійкість. Це властивість прямо пов'язане з фортецею. Якщо заправка легенька, то жаростійкість буде низька. А взагалі цей термін означає - скільки суміш виділить спека перед тим, як підгорить, а тютюн стане повністю гірким. При виборі потрібно звернути увагу на кількість цукру в продукті, нарізку листя. Жаростійкі види — це невеликий тютюн з великою кількістю цукру.
  • Вимочені тютюну. Добре вимочений лист підвищує димність і відмінно впливає на смакові якості продукції. В сучасних сумішах смак самого тютюну поєднують з багатьма ароматизаторами. Заправка набуває фантастичний запах і приємний смак. А для цього тютюновий лист потрібно добре вимочити в спеціальних сиропах.
  • Насиченість. Смак — це критерій, на який орієнтуються цінителі димних вечірок. Вибирати ступінь концентрації потрібно виходячи суто з особистих переваг. Деяким подобається смак варення, а інші віддають перевагу класичному післясмаку тютюна. Але, якщо фруктова насиченість буде незначною, заправка підійде і для шанувальників традиційних ароматів.

Види сумішей

Виділяють 3 різновиди кальянних таютюнів:

  • Массил. Солодкий, частіше фруктовий смак. У складі гліцерин, ароматичні та харчові добавки.
  • Томбак. Міцний тютюн, без ароматизаторів. Популярний в східних країнах. Перед курінням змочують, вугілля викладають поверх заправки.
  • Журак. Дуже схожий на Массилия, але в складі немає добавок, гліцерину. До складу може входити патока і різні фрукти.

Якщо орієнтуватися на індивідуальні особливості, можна підібрати суміш для себе. Кальянний тютюн допоможе відмінно відпочити з друзями або у інтимній обстановці.