"Підводні камені" оренди квартир в новобудовах

Оренда квартир в новобудовах користується популярністю - свіжий ремонт, закрита територія, своя інфраструктура і нові комунікації. Здавалося, що ще потрібно для комфортного життя!

Однак за явними перевагами такого найму ховаються свої мінуси і нюанси. Наприклад, будівництво другої черги під вікном і поломка ліфта через часте перевезення вантажів.

Експерти повідали, які підводні камені існують при оренді квартир в нових житлових комплексах.

60% орендного попиту припадає на новобудови

Квартири для оренди в новобудовах користуються високим попитом. В більшості великих міст, сучасні нові будинки в  займають в середньому 60% орендного попиту. Приблизно третина попиту припадає на "брежнєвки", 8% - у "хрущовок" і всього 2% орендарів знімають квартири в елітних "сталінках". А по посиланню https://an-gorod.com.ua/arenda-kvartir-v-novostroye-kharkov ви знайдете кращі пропозиції оренди в харківських новобудовах від агентства нерухомості "Город". 

Сьогодні проекти нерідко мають закриті території, що охороняються, чисті під'їзди і сучасні ліфти. У нових квартирах не зустріти звичний для орендного ринку «бабусин ремонт» і купи мотлоху. Часто в новобудові здаються квартири, в яких ніхто взагалі не жив.

Нові проекти мають вдалі планування з просторими кухнями і нові комунікації, що мінімізує ймовірність прориву труб. Перші поверхи новобудов призначені для комерційної інфраструктури, так що можна купити все необхідне, навіть не покидаючи межі житлового комплексу.

Незважаючи на очевидні переваги оренди квартири в новобудові, є і мінуси, які можуть псувати життя квартирантам.

Шум зовні і всередині будинку

Один з найпоширеніших недоліків - це шум, особливо якщо комплекс зданий частково і паралельно ведеться будівництво інших корпусів. Це може бути як шум від ремонту сусідів, так і безперервні звуки будівельних робіт на майданчику.

Часто одночасно будуються кілька корпусів - тобто шум буде і всередині будинку, і зовні.

Якщо ми говоримо про проживання в щойно зданому будинку, то тут можливий шум цілодобово, оскільки в новобудові не діє закон про тишу протягом півтора років з моменту здачі об'єкта в експлуатацію, попереджають експерти.

Тому, вибираючи новобудову для життя, необхідно враховувати даний момент, уникнути який буде практично неможливо.

Поломка ліфта і відключення світла

Ще одне з незручність - поломка ліфтів. Вони можуть не працювати або бути зайнятими через постійні перевезення будматеріалів або важких вантажів. Також якщо комплекс ще не зданий, може не працювати комерційна інфраструктура житла - магазини, аптеки та салони краси. Ще однією несподіваною неприємністю може стати позапланове відключення електрики або води через будівельні роботи.

Неякісна обробка

Можливим мінусом оренди житла в новобудові може стати усадка будинку, яка впливає на якість ремонту. Якщо обробка була виконана неякісно, ​​з технічними помилками або з використанням найдешевших матеріалів, є ризик того, що при усадці будинку можуть утворитися тріщини на стінах. В окремих випадках відбувається деформація дверних прорізів, що не дозволяє закривати міжкімнатні двері.

Причому статися все це може не відразу після заселення, а через кілька місяців або навіть років. Природно, виникнення подібних недоліків часом веде до конфліктів і суперечок між власником квартири і орендарем.

Однак недоліки, викликані усадкою будинку, можна відрізнити від тих, що з'явилися в результаті недбалого ставлення мешканця. Тому спеціально щодо усадки будинку в договорах оренда зазвичай нічого не прописують.

Доведеться довго добиратися

Більшість недавно побудованих житлових комплексів знаходяться у віддалених від центру районах. Крім метро, ​​нерідко до них потрібно добиратися ще й наземним транспортом. Тому потрібно бути готовим, що на дорогу доведеться витрачати багато часу.

Але в даному випадку бонусом може стати вигідна ставка. За підрахунками експертів, сьогодні чверть орендарів сучасного житла вибирають лоти саме в недавно побудованих будинках. Один з головних спонукальних мотивів орендувати нові квартири класів економ і комфорт - це низькі ставки найму за рахунок локації.

Крім того, за об'єктивні побутові незручності проживання в новобудові (шум від ремонту, не налагоджена робота комунікаційних систем в будинку і т. д.) можна отримати хороший дисконт. Знижка в середньому варіюється в діапазоні від 7% до 10%, але в поодиноких випадках може досягати 15%.

Ціни на оренду квартир в новобудовах

При цьому варто пам'ятати, що після закінчення трьох років квартири в нових будинках зазвичай перестають характеризуватися зниженою комфортністю проживання. Навпаки, вони набувають конкурентні переваги перед зщастарілим житловим фондом та вже здаються дорожче.

На сучасному ринку спостерігається залежність: чим менший обсяг пропозиції орендного житла представлений в нових будинках, тим більша різниця в ціні між ставкою оренди в новому і старому житлових фондах.

Якщо говорити саме про квартиру в новому будинку, де вже немає шуму, все сусіди зробили ремонт, немає будівельного сміття і т. П., То, звичайно, орендна ставка буде вище: для класів економ і комфорт - до 20%.