7 головних помилок SEO

Працюючи над просуванням сайту, важливо знати не тільки про прийоми оптимізації, а й про помилки, які можуть звести нанівець всю роботу над залученням нових покупців або передплатників.

Причому якщо ви не здогадуєтесь про згубну силу хоча б однієї з критичних помилок, що заважають просуванню сайту, ви ризикуєте всієї кампанією і проектом в цілому. Щоб уникнути таких неприємних наслідків, пропонуємо розглянути основні помилки в SEO, здійснювати які точно не слід.

Зрештою, таку важливу справу як просування веб-проекту слід довірити досвідченим професіоналам, а по посиланню https://optimize-il.com/ ви дізнаєтесь про діяльність компанії OPTIMIZE, яка гарантує ефективну розкрутку сайтів любої складності і тематики. 

На сторінці мало контенту

Так, дні коли сайт повинен був містити певну кількість ключових слів позаду, а написання контенту спеціально для пошукових систем - це справа минулого. Проблема полягає в тому, що багато хто зрозумів ці зміни занадто буквально і вважають, що Google просунувся досить, щоб розуміти контекст сторінки, навіть якщо контенту зовсім небагато.

Ми відійшли від стратегії використання величезної кількості ключових слів родом з 2000-х років, але сторінка повинна містити ключові слова для правильного ранжирування. Алгоритм Google досить просунутий, але він все ще не може читати Ваші думки.

Існує сильна кореляція між кількістю слів на сторінці і положенням сторінки в результатах пошуку. Додайте контент у форматі звичайного HTML для кожної сторінки, яка ранжируватиметься, і включіть в текст ключові слова типу LSI для ранжирування за різними термінами. Знайте, що пошуковим системам потрібні ключові слова, щоб правильно їх ранжувати.

Зовнішні посилання не працюють

Пошукові системи сканують веб-сайти і відстежують ті сайти, на які вони посилаються. По суті, вони створюють велику «павутину» взаємопов'язаних веб-сайтів. Якщо пошукова система знаходить мертве посилання, що веде на певний веб-сайт, це вважається поганою ознакою з точки зору юзабіліті.

Але мова не просто про задоволення алгоритму Google, непрацюючі посилання на Вашому сайті - це поганий користувальницький досвід. Замість корисної інформації, користувач знаходить марну сторінку 404.

Сторінка не має мета опису

Мета описи не використовуються в якості прямого фактора ранжування в Google, але вони все ще мають велике значення в SEO. Мета опису - це свого роду реклама Вашого контенту для користувачів, які переглядають SERP. Чим більш привабливим є Ваш опис, тим більше кліків Ви отримаєте.

Який аргумент на користь мета описів використовувався раніше? Вони збільшують рівень клікабельности, а це, в свою чергу, збільшує взаємодію, і так як Google використовує це як фактор ранжування, то сайт ранжируватиметься краще.

Це більше не діє. Але в будь-якому випадку, SEO-оптимізація спрямована на те, щоб отримати більше трафіку - додавання мета описів збільшить рівень клікабельності і приверне більше людей на сайт. 

Картинки не мають альтернативного тексту

Хоча Google зробив певні кроки на шляху до розуміння картинок, альтернативний текст як і раніше необхідний - він допомагає пошуковим системам «бачити» картинки. Додавши альтернативний текст, Ви отримаєте перевагу з точки зору SEO. Це допоможе Вам залучити трафік через вторинні пошукові системи, наприклад Google Image Search і Bing Image Search.

Контент на сторінці дублюється

Дублюючийся контент - це велика проблема і вона може залишитися непоміченою. Повторюваний контент погано впливає на рейтинг сайту. Якщо Ваш сайт використовує параметри URL для сортування, обмеження і т.д. то деякі речі можуть вважатися повторюваним контентом.

Природно, Ваш сайт повинен містити унікальний контент, не можна копіювати індексовану інформацію з інших сайтів. Це постійна проблема сайтів, що займаються торгівлею в Інтернеті. Вас не обов'язково покарають за копіювання описів іншого виробника, але це буде недобре для ранжирування Ваших продуктів.

На домашній сторінці нема шифрування HTTPS

Ще в 2014 році компанія Google оголосила, що HTTPS - це легкий фактор ранжування. Були різні думки на цей рахунок. Наприклад, говорили, що просто додавши HTTPS на сторінку, Ви збільшите рейтинг, але його потрібно використовувати в будь-якому випадку; особливо якщо Ви продаєте продукцію. Це робить Інтернет більш безпечним, а це, безсумнівно, добре.

Але ситуація зовсім інша, якщо виникають проблеми з повторюваним контентом. Якщо у Вас великий сайт, і Ви хочете використовувати HTTPS, необхідно переконатися, що редирект налаштований правильно, інакше Ви знищите багато органічного трафіку.

Занадто довгий заголовок

Це класична помилка в сфері SEO і виникає вона досить часто. За часів зловживання ключовими словами люди намагалися налаштувати ранжування для різних ключових слів, створюючи довгі заголовки і використовуючи якомога більше ключових слів. Це вже не спрацює!

Як і мета опис, заголовок повинен пробуджувати інтерес читача - тільки тоді він перейде по посиланню. Переконайтеся в тому, що зміст містить найголовніше ключове слово, але пишіть в першу чергу для людей, а не для пошукових систем.