Про користь піци

Ароматну піцу з хрусткою скоринкою обожнюють мільйони людей у ​​всіх частинах світу. Ситний італійський пиріг може служити легким перекусом, основною обідньою стравою або легкою закускою для дружніх посиденьок.

Регулярно насолоджуючись смаком тонких трикутників тіста з начинкою, мало хто думає про те, що піца, приготована з якісних продуктів, а таку в Івано-Франківську можна замовити на сайті if.smaki-maki.com, приносить чимало користі організму.

Корисні властивості інгредієнтів

Щоб підтримувати нормальну активність, людське тіло має потребу у величезній кількості поживних речовин. Піца може стати їх цінним джерелом, завдяки різноманітності варіантів тесту і начинки.

Тонкий коржик - основне джерело енергії для організму в цій страві. Тісто, багате вуглеводами, легко вгамує голод, викликавши приємне відчуття насичення. Але основне значення для здоров'я відіграють овочі, м'ясні і рибні продукти, сир, що використовуються в складі начинки.

Вирішивши замовити улюблену Чилі або Пепероні, пам'ятайте, що класичний томатний соус, яким змащується основа, дає не тільки приємну кислинку страві. Томати містять велику кількість лікопіну - потужного антиоксиданту, що регулює діяльність серцево-судинного апарату і метаболічні процеси.

Червона цибуля, солодкий або гострий перець, зелень, інші овочі та фрукти, які використовуються для приготування піци містять велику кількість вітамінів всіх груп, заліза, магнію, фосфору і інших нутрієнтів, в яких постійно потребує людина.

Користь м'ясних інгредієнтів у складі закуски важко недооцінити. Головне джерело білка - основного будівельного матеріалу організму - також є джерелом вітаміну В12 і інших корисних речовин.

Різні морепродукти заповнять недостачу фосфору, йоду, поліненасичених жирних кислот (Омега-3 і Омега 5), що стимулюють вищу нервову діяльність.

Ніжний сир - справжнє джерело кальцію, фосфору, цинку та інших мікроелементів, обов'язкових для підтримки хорошого здоров'я людини.

10 причин полюбити піцу

Щоб стати шанувальником нехитрого італійського пирога, причин більш ніж достатньо. Піца вигідно відрізняється від фаст-фуду користю для організму, але при цьому також смачна і зручна. Переваги цієї страви наступні:

  • різноманітністю смаків, завдяки безлічі розрізняються начинок;
  • можливістю полюбити овочі, які в поєднанні з іншими інгредієнтами придбають нові смакові відтінки, одночасно послуживши джерелом вітамінів;
  • економністю, так як порівняно з іншими ресторанними стравами коштує недорого;
  • участю в боротьбі з раком. Дослідження вчених довели, що люди, що регулярно їдять піцу менш схильні до онкологічних захворювань;
  • великою кількістю білка, який міститься в м'ясі, сирі, грибах;
  • запобіганням хвороб серця. Каротиноїдний пігмент ліпокін в складі томатного соусу - відмінний захист від ішемії і атеросклерозу;
  • смакова універсальність. Закуска стане прикрасою святкового столу або повсякденного раціону в залежності від начинки. Її можна їсти на сніданок, обід, вечерю або в якості перекусу;
  • зручністю поїдання. Для поїдання піци не потрібні ніякі столові прилади - досить рук і серветки, щоб їх витерти;
  • омолоджуючий ефект. Велика кількість антиоксидантів в помідорному соусі і тісті допоможе зупинити процеси старіння, нормалізувавши метаболізм;
  • можливістю віддатися ліні. Щоб поласувати закускою, вам не те що готувати, навіть виходити на вулицю не треба. Замовити її можна з доставкою додому.

Але головне достоїнство піци - здатність створювати гарний настрій там, де вона з'являється!