Віконні решітки - надійний захист вашої домівки

Металеві грати на вікнах служать надійним захистом від грабіжників, злодіїв і вандалів. Але як вибрати грати на вікно правильно?

Замовляючи решітки потрібно знати, що за типом кріплення вони бувають стаціонарні і такі, що відкриваються.

Стаціонарні (глухі) металеві решітки на вікна. Такі решітки намертво кріпляться до стіни і не відкриваються. Вони є надійним захистом від проникнення, не гірше систем відеоспостереження. Стаціонарні решітки не дадуть зловмиснику проникнути в будинок, однак в разі непередбачених обставин і самі господарі не зможуть покинути його через вікно. Тому з міркувань пожежної безпеки не можна ставити такі грати на всі вікна в будинку.

Решітки, що відкриваються бувають розсувні або розпашні. Найпоширеніші вироби - це розсувні решітки, які виготовляються в вигляді однієї або двох стулок. В екстреній ситуації стулки легко відкриваються, і ви зможете швидко покинути будинок через вікно.

Розсувні решітки дозволяють швидко покинути житло в екстреній ситуації. Вироби виконуються з рухомих склепаних хрест-навхрест смужок. 

Краще рішення для дому - установка стаціонарних металевих решіток, а замовити їх можна по посиланню Металлические решетки на окна Киев, досвідчені фахівці компанії «Креатив Металл» підберуть оптимальний для ваших потреб варіант.

Порада: на одне вікно, через яке найлегше покинути будинок, поставте розпашні грати. Це кращий варіант, як в плані захисту житла від непрошених гостей, так і в плані забезпечення пожежної безпеки.

З якого профілю замовити решітки на вікна?

Грати виготовляються з профілів наступних видів:

  • пруток,
  • смуга,
  • квадратний і комбінований профіль.

Міцні решітки виконуються з прутка і квадратного профілю. Грати зі смуги менш міцні, але коштують вони на порядок менше виробів з дроту та квадратного профілю. Якщо в засобах ви обмежені, то оптимальний варіант для вас - це комбінований профіль, при виготовленні якого використовуються прутки і смуги.

Зварні чи ковані?

Найпопулярнішими є зварні решітки на вікна. Вони коштують не дорого, так як виготовляються тільки за допомогою зварювання. Металеві заготовки просто зварюються один з одним в певних місцях. Технологія проста, тому і ціна низька. При виготовленні використовується напівавтоматичне зварювання, зварювальні шви непомітні, і немає окалини. Звичайно, особливими естетичними характеристиками такі грати не володіють, але виглядають гідно.

Також ви можете замовити ковану решітку. Такі вироби коштують дорого, але вони того варті. Малюнок кованих металевих виробів виглядає як витончене мереживо, однак міцності віконних решіток від таких стилістичних викрутасів анітрохи не страждають. Безпека вашого будинку завжди на першому місці! Численні фігурні вигини і маса точок з'єднання роблять ковані решітки максимально міцними.