8 правил ідеальної візитки

Сучасна реклама - це великий спектр найрізноманітніших методів, серед яких особливе місце займають візитні картки. І це зовсім не дивно, так як у них є чимало переваг.

Ідеальна візитна картка повинна передати сенс вашого бізнесу, і надати корисну інформацію про вашу компанію і вашу роль в ній.

Хоча площа класичної візитки обмежена 45 квадратними сантиметрами, використовуючи простір розумно, ви дасте людям набагато більше, ніж просто ваше ім'я та адресу, коли передасте їм свою карту. Зрештою, довірити таку відповідальну справу слід досвідченим фахівцям, тому по посиланню печать визиток в Харькове радимо скористатися послугами друкарні ФОРМАТ.  

А тим часом експерти розповіли, як правильно оформити візитну картку, і на які моменти в першу чергу звертати увагу.

Оформлення тексту

Текст повинен бути легким для читання: прямі чорні букви на білому тлі - і ніяких готичних шрифтів, курсиву або в'язі. Уникай гри з кольором. Це не таблиця для перевірки зору у залізничників. Багата палітра допускається тільки в логотипі фірми. ПІБ завжди друкують трохи крупніше і жирніше решти тексту, особливо якщо прізвище рідкісне і важковимовлюване.

Якщо використання тільки жирного шрифту вам мало, окремі частини тексту можна виділити тисненням фольгою, конгрівом (опуклий друк) і термопідйому (об'ємні букви, що піднімаються на 0,5-1 мм над поверхнею картки). Вибери щось одне, еклектика перетворить візитку в вінегрет, та й обійдеться дорожче.

Інформація

Не намагайся втиснути в обмежений простір картонного прямокутника всі свої анкетні дані і коротку біографію. Відомості повинні обмежуватися вашим ім'ям, посадою, місцем роботи, телефонами і імейлом для зв'язку. Втім, якщо ви сподіваєтеся, що вашою візиткою будуть зачитуватися, номінують на «Букера», а в наслідки екранізують, можете навіть видати її в двох томах і забезпечити змістом і перехресними посиланнями.

До речі, у свій час було прийнято писати адресу сайту фірми, щоб показати, що компанія йде в ногу з сучасними віяннями. Зараз це робити вже необов'язково, хіба що твоя контора займається веб-дизайном і т.п.

Цінні скорочення

Запам'ятайте скорочення, які використовуються при створенні візитки і пишуться в лівому нижньому кутку. Скорочення запозичені з французької, так що доведеться залишити переклад на зворотному боці або заздалегідь пояснити, що все це означає.

  • a.c. (Avec compliment) - вітання. Додається до букету квітів, чи подарунку.
  • p.r. (Pour remercier) - вираз подяки. Таке собі спасибі, яке можна покласти в кишеню.
  • p.f. (Pour fete) - вираз найкращих побажань. Зазвичай висилається з нагоди дня народження, чи іншого свята.

Що ще потрібно знати

  • Не заставши вдома господарів, прийнято залишати візитну картку із загнутим лівим верхнім кутом. 
  • Часто на зворотному боці друкується інформація на іншій мові. Це знижує витрати на виробництво візиток в два рази, але не відповідає діловому етикету. Якщо гроші вам дорожче міжнародної репутації, хоча б напишіть свої ім'я та прізвище відповідно до існуючих правил транскрипції. Особливо підступні наступні літери: Ж (ZH), У (U), Х (KH), Ц (TS), Щ (SHCH), И (Y), Е (Е), Ю (IU), Я (IА).
  • Одна зі сторін картки повинна залишитися чистою, щоб в разі чого там можна було зробити будь-яку запис. Тому не піддавайся пориву замовити собі ламіновану або пластикову візитку, хоча колупати в зубах нею набагато зручніше.