Чим відрізняється інверторний кондиціонер від звичайного

Залежно від принципу роботи компресора, кондиціонери діляться на звичайні і інверторні. Звичайні моделі працюють за принципом періодичного включення. Коли пристрій нагнітає холодне повітря, компресор включається. Під час очікування - прилад відключається до наступного циклу охолодження.

У інверторних кондиціонерів принцип роботи інший. Їх компресор (зовнішній блок) працює без виключення. При нагнітанні холодного повітря в приміщення, він збільшує швидкість обертання ротора, під час очікування - знижує її до мінімального значення. А на сайті cooper-hunter.com ви зможете з суттєвою знижкою купити кондиционер купер хантер, який відрізняється відмінними показниками функціональності, енергоефективності, і надійності.

  

За рахунок своїх конструктивних особливостей інверторні кондиціонери мають цілий ряд переваг у порівнянню з класичними моделями,  

Довговічність і надійність

Постійне включення і виключення двигуна компресора впливає, перш за все, на довговічність його роботи. Це пов'язано з тим, що кожен новий запуск супроводжується утворенням пускових струмів. Залежно від моделі пристрою, значення цих струмів перевищує номінальні (робочі) в 5-9 разів. І хоча перевантаження діє на вузли лише секунду, з часом це призводить до швидкого зносу електровузлів і двигуна.

Циклічність включень/виключень інертних кондиціонерів значно нижче. За рахунок цього:

  • підвищується безвідмовність і надійність пристрою;
  • збільшується термін експлуатації на 50-60% відносно звичайних моделей;
  • знижуються навантаження на електричну проводку;
  • відсутність пускових струмів завдає шкоди іншим електроприладів, підключеним до мережі.

Енергоефективність

Інверторні кондиціонери оснащуються мікропроцесорним управлінням компресора. Він дозволяє вибирати оптимальний режим роботи, виходячи з потреби в охолодженні. Для швидкого охолодження повітря всередині приміщення на 5-10 градусів пристрій забезпечить високу швидкість двигуна. При необхідності зниженні температури на 1-2 градуси частота обертання ротора буде невеликою.

У звичайних моделей швидкість обертання двигуна компресора не залежить від продуктивності і потреби в охолодженні. Відповідно, такі пристрої споживають завжди однакову кількість електроенергії. У підсумку, за рахунок можливості зміни швидкості роботи мотора, енергоефективність інверторних кондиціонерів на 30-50% вище.

Низький рівень шуму

Гнучкий вибір режиму роботи компресора впливає і на акустичні характеристики пристрою. Зниження швидкості обертання вентилятора призводить до зменшення загального рівня шуму. Якщо у звичайних моделей параметр знаходиться в межі 40-50 дБ, то у інверторних на малих обертах це значення становить 20-25 дБ. Перебувати в приміщенні при роботі такої моделі комфортніше.

Точна підтримка температури

Щоб уникнути перевантажень від пускових струмів, звичайні апарати підтримують задану температуру в приміщенні в діапазоні 1-2 градусів. У інверторних моделей мікропроцесор може спрацьовувати при коливанні температури на 0,5 градуса.

Можливість роботи в зимовий час

Інверторні кондиціонери допускається використовувати на обігрів. Залежно від моделі, їх допускається експлуатувати при зовнішніх температурах до -10 ... -30 градусів. Висока швидкість нагнітання теплого повітря підвищує їх ефективність у порівнянні з недорогими приладами опалення.