Як вибрати рушникосушку

Пристрій для сушіння рушників і дрібних речей став важливим елементом інтер'єру ванної кімнати. З його допомогою ми можемо створити комфортну обстановку і подбати про здоров'я. Якісний радіатор підтримує потрібну температуру і рівень вологості, запобігає появі алергенів і цвілі.

Визначаємося з видом рушникосушки

Перш, ніж купити рушникосушку необхідно ознайомитися з основними їх видами і характеристиками і визначити ті, які підходять вам, адже асортимент, представлений на ринку, дуже великий.

Радіатори, призначені для сушки рушників і інших дрібних речей, поділяються на:

  • водяні;
  • електричні;
  • комбіновані.

Найбільш поширеним варіантом рушникосушки вважається водяний. Такий радіатор підключається до гарячого водопостачання або монтується як частина системи опалення. Нагрівається пристрій гарячою водою, що проходить через його трубу, і не вимагає додаткових ресурсів. Такий радіатор можна вважати економним варіантом і відмінною деталлю інтер'єру. Ціна пристрою досить прийнятна при будь-яких фінансових можливостях.

Електрична рушникосушка, а таку можна вигідно замовити в інтернет-магазині https://mario.com.ua/ru/elektro/ встановлюєється в будь-якому місці, а не тільки у ванній кімнаті. Важливо лише, щоб поблизу знаходилася розетка. Тут також передбачена можливість регулювати температуру, але у даній моделі передбачена температура поверхні 50 ± 5 ° C. Споживання електроенергії у такого радіатора досить висока.

Комбінований пристрій змонтовано так, що електронагрівач поєднується з водяним контуром. Якщо є гаряча вода, радіатор діє за принципом водяного, а при зниженні температури води - як електричний. Він універсальний і економічний, але ціна у нього завжди висока.

Матеріали виготовлення

Найбільш популярними давно стали рушникосушки з нержавіючої сталі. Даний матеріал має високу міцність, стійкість до процесу корозії, гарну теплопровідність. Пристрої з нього доступні за ціною.

Виробляються радіатори також з міді, але у цього матеріалу характеристики значно нижче, хоча він і має більш високу теплопровідність. Такий полотенцесушитель може швидко вийти з ладу, оскільки швидше піддається корозії.

Також використовують чорну сталь і латунь. Латунні рушникосушки є досить стійкі в експлуатації і доступні за ціною. Але варто бути уважними при виборі виробу з цього матеріалу. Латунь повинна бути обов'язково покрита захисним шаром. В іншому випадку рушникосушка швидко втратить свій привабливий зовнішній вигляд.