Вся правда про капсули для схуднення

Спортивні тренування і правильне харчування - це вірний, але непростий і тривалий шлях до стрункої фігури.

Далеко не кожна людина володіє достатньою силою волі, щоб відмовитися від улюблених ласощів і замість перегляду серіалів наполегливо займатися фітнесом. Деякі люди, не дивлячись на всі зусилля, не можуть добитися значної зміни показників ваг.

Спростити завдання покликані медичні препарати для зниження ваги, зокрема ефективні капсули для схуднення, тут їх можна купити по найкращій вартості. С​пробуємо розібратися, що вони собою представляють.

Засоби для схуднення - загальна інформація

Інтерес до аптечних засобів, що позиціонується як ефективний спосіб боротьби із зайвою вагою, постійно зростає. Це не дивно: за статистикою ВООЗ, кількість людей з надмірною масою тіла з року в рік збільшується.

Щоб полегшити процес схуднення, фармацевти пропонують повним людям широкий асортимент лікарських засобів. Хоча більшість з них продаються без рецепта, споживачам потрібно розуміти, що кожен продукт має свої особливості і протипоказання, тому прийом тих чи інших таблеток потрібно узгодити з фахівцем, щоб не нашкодити здоров'ю.

Відзначимо, що капсули - далеко не єдині доступні засоби для схуднення, які сьогодні пропонують в аптеці. Крім продуктів для внутрішнього вживання, представлені пластирі, креми та інші зовнішні засоби.

Класифікація за принципом дії

При виборі засобу для схуднення в першу чергу слід звернути увагу на його механізм дії. Фахівці розрізняють кілька основних груп:

  • пігулки, які пригнічують апетит;
  • препарати, які допомагають нормалізувати обмінні процеси (так звані жироспалювачі);
  • препарати, що зменшують засвоєння (всмоктуваність) жирів;
  • сечогінні засоби, проносні препарати;
  • препарати з целюлозою.

Сечогінні препарати, вони ж діуретики, сприяють виведенню надлишків води. Це лікарські засоби, які застосовуються за медичними показаннями, в тому числі при такому небезпечному ускладненні гіпертонії, як гіпертонічний криз.

Деякі люди використовують для схуднення не сечогінні, а проносні засоби, які сприяють виведенню з організму відпрацьованих харчових мас.

Прийом подібних продуктів дозволяє дуже швидко знизити вагу (можна втратити за декілька днів кілька кілограмів) і очистити організм від токсинів. Однак разом зі шлаками з організму вимиваються і корисні речовини (мікроелементи, вітаміни), тому сечогінні та проносні таблетки можна приймати не більше декількох днів поспіль.

Так звані жироспалюючі пігулки для схуднення, які дуже популярні в сфері шоу-бізнесу і у спортсменів, ділять на дві категорії: перші допомагають прискорити жировий обмін (це в першу чергу БАДи), другі зменшують засвоюваність жиру і / або вуглеводів. Дія блокаторів всмоктування жирів і вуглеводів (Ксенікал, XLS, Акарбоза) засновано на придушенні ферментів, необхідних для розщеплення жиру в шлунково-кишковому тракті. Нерозщеплені жирові молекули не засвоюються організмом і виводяться з каловими масами.

Спалювачі жиру так само, як діуретики, можуть бути небезпечні для здоров'я. Тривалий неконтрольований їх прийом може призвести до проблем зі шлунком, а також негативно відбитися на роботі кровоносної і нервової систем.

Великий інтерес для людей, які мріють зберегти струнку фігуру, представляють препарати, що пригнічують апетит (інша їх назва - аноректики). Ці продукти діють завдяки наявності в їх формулі речовини сибутрамін, який посилає в мозок сигнал про насичення. Це психотропна речовина, безконтрольний прийом якої може викликати побічні явища, включаючи алергію і залежність.

З метою схуднення іноді використовують гормональні і протизаплідні засоби. Важливо враховувати, що такі препарати призначені для інших цілей, а зниження ваги є побічним ефектом. Прийом подібних медикаментів без рекомендацій лікаря загрожує серйозними ризиками для здоров'я.

Показання та протипоказання до прийому капсул для схуднення

Ці капсули, за умови, що вони куплені в аптеці і якість їх підтверджено сертифікатами, можна застосовувати, якщо ви хочете позбутися від зайвих кілограмів, зменшити апетит і скорегувати фігуру, нормалізувати обмін речовин. Але навіть при дотриманні перерахованих умов їх не можна вживати ні в якому вигляді підліткам до 16 років і літнім людям, яким уже виповнилося 65 років.

Під час вагітності та лактації прийом капсул для схуднення також заборонений. До протипоказань відноситься підвищений артеріальний тиск, перенесені інсульт або інфаркт, проблеми серцево-судинної системи, в тому числі ішемічна хвороба.

Хвороби шлунково-кишкового тракту, виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, гастрити - все це також є протипоказаннями. У будь-якому випадку, якщо є хоч найменші проблеми зі здоров'ям, перед тим, як приймати ці капсули, порадьтеся з лікарем.