Яку каву вибрати

Таке запитання виникає щоразу, коли хтось збирається придбати для себе або в подарунок кавові зерна для приготування ароматного напою. В інтернет-магазині кави «Амбассадор» представлено великий асортимент цієї продукції на усі смаки.

На що варто звернути увагу при виборі кави

Перед тим, як замовити каву необхідно визначитися, яким способом ви її готуєте або хотіли б робити це в майбутньому. Дане питання дуже важливе, тому що якщо помилитися з методом, то це заняття приноситиме дискомфорт і в кінцевому підсумку, скоріш за все, ви від нього відмовитеся. Насправді, як тільки ви з цим визначитеся, усі інші питання з вибором кави в інтернет-магазині ambassador.cafe вирішаться самі собою.

Кава для турки

Для приготування в турці рекомендований дуже тонкий помел, буквально «в пил». У цілому для такого методу підійде будь-яка мелена кава, але все-таки рекомендується молоти зерна самостійно до більш дрібного стану.

Кава для гейзерної кавоварки

Варто вибирати бленди або моносорти, обсмажені спеціально для еспресо, оскільки цей спосіб дуже схожий на той, який використовують для приготування напою в кафе і ресторанах за допомогою професійних кавових машин. Звичайно, це не те ж саме, але в цілому досить схоже, як за щільністю напою, так і за його кольором. Якщо ви маєте кавомолку, то для цього способу приготування підійде будь-яка зернова кава.

Кава для фільтр-кавоварки

Метод приготування кави у фільтрі кардинально відрізняється від попереднього, оскільки еспресо готується за допомогою наростаючого тиску води і її проходження через кавовий помел. При краплинному ж методі вода протікає через мелені кавові зерна більш грубого помелу, насичуючись усіма необхідними елементами. Для цього виду заварювання рекомендовано світліше обсмажування, ніж у випадку еспресо і трохи більший помел.

Кава для автоматичної кавомашини

В інструкції з експлуатації більшості автоматів у першому пункті зазначено: «Ми радимо використовувати суміш кавових зерен, обсмажену спеціально для автоматичних кавових машин. Зверніться до свого постачальника кави для консультації». Цей пункт придуманий не просто так.

Кава повинна бути обсмаженою для еспресо, бо інакше кавомолка (зазвичай слабке місце побутових кавоварок) може не впоратися із занадто щільними зернами світлого обжарювання.

Для автоматів дійсно потрібна суміш кавових зерен, або еспресо-бленд, тому що саме в цьому випадку смак виходитиме збалансованим, щільним і багатим на відтінки.