Як провести корпоратив на "удальонці"

З відомих причин багато компаній на певний час втратили можливість проводити масові заходи, в тому числі корпоративні. Фахівці івент-сфери розповідають, як організувати «віддалений» корпоратив за допомогою смартфонів і ноутбуків, і як відчути єдність команди онлайн.

Щоб вибрати формат онлайн-заходу, необхідно враховувати кілька факторів. В першу чергу визначте, з якою метою ви організуєте зустріч: відсвяткувати знаменну подію, зміцнити корпоративний дух співробітників або просто приємно провести час у колі колег. Вам необхідно знати, скільки у вас часу на підготовку, який бюджет і якими технічними можливостями володіє ваша компанія.

Також подумайте, наскільки близькі ваші співробітники за віком і захопленням. Якщо ваша аудиторія неоднорідна, бажано не фокусуватися на якійсь вузькій тематиці, а підготувати більш універсальну програму.

Можна виділити кілька основних форматів віртуальних корпоративів. Справжнім трендом весни 2021 року став онлайн-бар для співробітників. Концепція максимально проста: колеги збираються перед моніторами комп'ютерів з напоями на вибір, підключаються до відеоконференції і спілкуються в неформальній обстановці. 

Подібний онлайн-корпоратив можна організувати в мінімальні терміни, і він зазвичай не вимагає фінансових вкладень, якщо тільки ви не будете, наприклад, купувати платний доступ до платформи для відеоконференцій або наймати діджея. Це відмінний спосіб розслабитися разом з колегами, проте для урочистих випадків він не підходить і з часом може набриднути.

Трохи більш витратним з точки зору часу і зусиль стане віртуальний квартирник. Завжди цікаво побачити своїх колег з іншого боку, і напевно в колективі знайдуться співробітники, які захочуть поділитися своїми талантами. Але в цьому випадку важливо заздалегідь продумати програму і бажано знайти ведучого, нехай навіть це буде хтось із компанії. Якщо ви проведете відкриту трансляцію на YouTube, концерт зможуть відвідати не тільки самі співробітники і їх сім'ї, але також глядачі за межами компанії, наприклад здобувачі і передплатники соціальних мереж.

В якості тімбілдінга цілком годяться квізи або квести, в яких співробітники будуть брати участь не індивідуально, а розбившись на команди.

Можна самостійно зайнятися організацією: призначити відповідальну людину або команду, яка придумає питання або завдання, і використати доступні платформи. Для квіза підійдуть сайти і додатки для відеоконференцій, а для квестів - месенджери. Ще простіше - оплатити участь співробітників в існуючому онлайн-квіза або квесті. Багато організаторів готові створити кастомізовану гру, яка буде включати завдання, пов'язані з історією та діяльністю компанії або особисто з співробітниками.

Майстер-класи, популярність яких зросла під час самоізоляції, швидше за все, також зацікавлять багатьох співробітників. Вони оцінять можливість розвинути професійні компетенції або просто спробувати щось нове. Однак, якщо заняття не пов'язане з вашою професійною діяльністю, варто уважно поставитися до вибору предмета вивчення.

Це як раз той випадок, коли на формування програми впливають вік і інтереси співробітників. Один з варіантів - спробувати підібрати максимально нейтральне заняття, наприклад організувати арт-вечірку. Інший - змиритися з тим, що не всі відразу будуть задіяні в заході, і провести серію майстер-класів. Крім того, якщо майстер-клас має на увазі використання спеціальних інструментів, потрібно буде заздалегідь потурбуватися доставкою всього необхідного на будинок співробітникам або попросити учасників заходу підготуватися самим.

Если вам в Киеве требуется банкетный зал на корпоратив остановите свой выбор на ресторане FIJI LOUNGE BAR. Здесь созданы все условия для идеального проведения такого рода мероприятий: несколько отличных залов под разные форматы проведения праздника, изысканное меню, помощь в организации развлекательных програм, гибкая ценовая политики, индивидуальный подход.