Правильно зберігаємо і доглядаємо за сатиновою постільною білизною

Сатинова тканина для постільної білизни - це 100% бавовняний матеріал, який виготовляється без застосування синтетики. Саме такий матеріал забезпечує максимально комфортний сон.

Натуральність тканини надає їй цілий ряд переваг:

  • гіпоалергенність;
  • екологічно-чистий матеріал;
  • витримує більше 200 циклів прання, не втрачаючи зовнішнього лиску.

А в інтернет-магазині https://www.kohana.in.ua/postelnoebele/satin_twill ви маєте можливість  придбати таку білизну по найкращій вартості.

Сатин відрізняється тим, що має різну поверхню лицьової та зворотньої сторони. Виворіт має легку шорсткість і матову поверхню, а лицьова частина - блискуча і атласна. Це пов'язано з особливим сатиновим плетінням: лицьова блискуча нитка вплітається в кожну четверту виворітну.

Також сатин буває з різним ступенем блиску. Наприклад, мерсеризація тканини (обробка гідроксидом натрію) надає тканині помірний блиск, збільшує міцність, стійкість і довговічність. А ось більш насичений блиск додасть тканини каландування. В цьому випадку матеріал прокочують між нагрітими каландровими валами. Тканина набуває розкішний блиск, але після кожного прання він починає поступово зменшуватися.

Основи догляду за сатином

Сатин не мнеться під час використання, навіть якщо ви любите повозитися і поніжитися в ліжку. Достатньо лише розправити матеріал руками, і колишній вигляд повернеться до тканини. Прати слід при температурі води 40 ° С, віджимання може бути на максимальних обертах, при цьому повністю не завантажуйте пральну машинку. Достатньо зазантажити ⅔ барабана.

Сатин не варто прасувати, так як під дією високих температур матеріал може закупорюватися і перестає пропускати повітря, що порушує температурний баланс під час сну. Секрет гладкості постільної білизни з сатину - просто акуратно складіть трохи вологу білизну, злегка розгладжуючи матеріал руками. Слідкуйте, щоб тканина була не надто вологою, але і не до кінця висохлою.

Для збереження малюнка виверніть постіль навиворіт. Не використовуйте пральний порошок, що містить відбілюючі частки. Він може пошкодити тканину.

Зберігаємо постільну білизну з сатину правильно

Білизна з сатину має досить тривалий термін служби - понад 10 років, але при цьому комплекти необхідно правильно зберігати. Найкраще використовувати провітрювані короби або полички. У шафі слід вибрати окрему полицю для постільної білизни, помістіть поряд з тканиною апельсинові скоринки, гілку лаванди або тютюну - вони відлякують міль і надають натуральний, злегка вловимий аромат речей.

Місце, де стоїть шафа не повинно бути з підвищеною вологістю повітря. Вироби в такому випадку відволожуються, швидше псуються, і на тканині з'являється цвіль. Тому не рекомендується зберігати постільні комплекти в ванних кімнатах, пральнях і прасувальних приміщеннях.

Зберігайте білизну в вивернутому стані, оберігайте вироби від прямих сонячних променів, щоб уникнути вигоряння тканини. Якщо ви плануєте прибрати постіль на тривалий час, не пакуйте її в пластиковий контейнер або поліетиленовий пакет. При цьому способі досягається недостатня циркуляція повітря, через що тканина відволожується і набуває специфічний запах. На тривале зберігання помістіть білизна в тканинний мішок або вакуумний контейнер.

Щоб надати приємний аромат виробам, помістіть ароматизовані саше або складену тканину з улюбленими парфумами або ефірною олією. Але не використовуйте занадто яскравих і насичених ароматів, так як при тривалому відпочинку на такому ліжку можлива поява головного болю і відчуття втоми.

Вибирайте тільки якісну постільну білизну, правильно доглядайте за ним і зберігайте в зручному місці. Тоді кожна ніч стане незабутньою для вас, ранок стане воістину добрим, а ви зможете насолоджуватися спокійним і продуктивним сном!