Як оцінити стан вживаного авто в оголошенні за фото?

Покупка авто з пробігом — справа дуже кропітка. А коли вже мова заходить саме про покупку авто на вторинному ринку, то ще й небезпечна для вашого гаманцю. Старий автомобіль — це завжди деякий ризик.

Потрібно, по-перше, знайти перевірену площадку, наприклад таку як https://parkdrive.ua/uk/lvov/cars/bu/. Корисно знати, що частину підозрілих варіантів можна відсіяти ще на етапі перегляду оголошень, достатньо тільки бути дуже уважним.

Що можна сказати про машину по фото

Людина вибирає спочатку саме очима, тому більше половини інформації можливо отримати виходячи з фото, які запропонував продавець. До наявності фотографій слід ставитися дуже уважно, а ще — вміти в них розгледіти найважливіше.

Оголошення, що не мають фото, можна вмить відсіяти. Не витрачайте час та сили на дзвінки по абстрактним автівкам: продавець, що не турбувався про достойну презентацію свого товару — завжди поганий продавець. За тією ж причиною радимо відсіяти оголошення з мутними картинками.

Фото повинні мати достатні якість та кількість, щоб розгледіти автомобіль, як слід:

  • вогнища іржі;
  • стан лакофарбового покриття;
  • пошкодження на кузові;
  • розмір щілин та зазорів;
  • сліди ремонту кузова та ін.

Якщо колір капота або інших складових (наприклад дверей, крила чи бампера), відрізняється від головного кольору авто, то цей елемент був пофарбований. Цілком ймовірно, це авто було відновлене після ДТП. А за це вже можна просити знижки.

Аналізуючи знімки інтер'єру авто, можна визначити, наскільки дбайливо ставився до неї володар, а також ознаки участі автівки у ДТП. Наприклад, щоб визначити, чи змінювали подушку безпеки, потрібно роздивитися накладку, що знаходиться на ступиці керма.

Підозріло, якщо, наприклад, в пропозиції від лютого висять «літні» фото, або навпаки. Можливо з машиною щось не гаразд, бо її не продали за півроку. Або з нею за цей час вже могло щось і трапитися.

Як безпечно придбати авто в інтернеті

Продаж автівок через інтернет-оголошення — це майже завжди небезпечно. Але є площадки, які особисто перевіряють усі оголошення від продавців. Від покупця треба тільки уважно читати опис.

Skoda Fabia 2011

В описі під фото все має бути написано конкретно, без загальних фраз. Тільки чіткі дані: хто, куди і навіщо їздив, де обслуговувалась автівка, що змінилося за останній рік. І це обов'язково потрібно перевірити.

В Україні є перевірений сайт, де можна легко знайти автомобіль з пробігом — ПаркДрайв. Оголошення сортуються за ціною, кольором авто, роком випуску та іншими параметрами. Авто сайт має каталог, де публікується великий вибір легкових авто.