Що потрібно дівчинці для занять фігурним катанням

Фігурне катання у дівчаток виробляє силу і витривалість, покращує поставу, гнучкість, формує міцний м'язовий каркас, тренує координацію рухів. Цей вид спорту благотворно впливає на серцево-судинну систему. Заняття проходять в приміщеннях з температурою повітря плюс 5-7 градусів, що сприяє загартовуванню дитини і зниження частоти сезонних застуд.

Переваги катання на ковзанах виходять за рамки фізичної підготовки. Фігурне катання включає в себе елементи хореографії і театрального виступу. Дівчата займаються цим видом спорту і стають більш жіночними, артистичними і граціозними.

А для заняття фігурним катання необхідно придбати цілий комплект одягу. Розглянемо основні аксесуари.

Термобілизна

Першим шаром одягу йде термобілизна, яку надягають на голе тіло. Воно зберігає тепло і відводить зайву вологу. Білизна повинна бути дитині за розміром, щільно прилягати до тіла, щоб виконувати свої функції.

Білизну роблять з різних тканин: синтетики, вовни, шовку і бавовни. Для занять спортом краще всього підходить синтетична білизна. Вона швидко відводить вологу від тіла, залишає його сухим, добре прилягає.

Термобілизна з вовни мериноса повільніше відводить вологу, частина її накопичується в тканині. Воно сохне довше, ніж синтетика. Термобілизна з шовку і бавовни не підходять для фігурного катання. Шовк повільно відводить вологу, швидко зношується і дорого коштує. Бавовняна білизна найдешевше, але воно накопичує вологу, тіло залишається мокрим і липким.

Термокостюм чи термокомбінезон

На виступи фігуристки надягають спеціальні красиві сукні. Для тренувань потрібен більш практичний і теплий одяг. Для цього відмінно підходять спеціальні термокостюми або термокомбінезони. А замовити їх можна в інтернет-магазині Евроспорт, який пропонує широкий асортимент якісних товарів для заняття хокеєм і фігурним катанням. 

Термокостюм складається з брюк та кофти, а термокомбінезон - це скомпонований костюм. Кожна дівчинка вибирає, що для неї зручніше і практичніше.

Термокостюм повинен бути зручним і легким, не заважати рухам. Для тренувань з фігурного катання їх шиють з синтетичних матеріалів, оскільки вони добре відводять вологу і зберігають тепло, щільно прилягають до тіла. Перед покупкою термокостюм обов'язково потрібно приміряти. Він повинен бути за розміром, добре сидіти на фігурі, не перекручувати пропорції тіла.

Штани і лосини

Такий одяг для тренувань з фігурного катання шиється з синтетичних тканин. Вони добре пропускають повітря і відводять зайву вологу. Штани для катання подовжені із спеціальними застібками, щоб закріплювати штанину під коником. Лосини також мають особливі штрипки. Так вони надійно фіксуються і не сповзають вгору під час тренування.

Терморукавички

Щоб руки юної спортсменки не мерзли під час тривалих тренувань, необхідно придбати терморукавички. У них руки не будуть потіти і промокати, а значить їм буде тепло. Деякі моделі рукавичок для фігурного катання володіють антиковзаючим покриттям.

Термошкарпетки

Ноги дівчинки під час катання на ковзанах повинні залишатися в теплі і сухості. Найкраще з цим завданням справляються термошкарпетки. Вони відводять зайву вологу, швидко висихають і зберігають тепло. Краще віддати перевагу високим моделям термошкарпеток, щоб верхня частина черевик не натирала ногу.

Захисне екіпірування

Під час катання на ковзанах не вийде уникнути травм. Спеціальний захист для колін, ліктів і куприка дозволить пом'якшити наслідки падінь на твердий лід.

Існують спеціальні комплекти для захисту колін і ліктів під час катання на ковзанах. Такі наколінники і налокітники роблять досить тонкими порівняно з захистом для інших видів спорту.

Вони шиються з еластичної тканини і поролону або спеціального гелю. Такий захист практично непомітний під одягом.

Налокітники та наколінники потрібно вибирати таким чином, щоб вони не надто пригнічували суглоб і не заважали кровотоку. Захист також не повинен бути надто вільним, інакше він може просто з'їхати під час тренування.