Головні помилки по догляду за домашнім басейном

Власний басейн - це зручно, приємно, комфортно і навіть в деякій мірі корисно, але одночасно з тим і трохи клопітно, тому що за басейном потрібно регулярно, а найголовніше правильно доглядати. Якщо цього не робити, то вже через пару тижнів вода в басейні стане повністю непридатною для купань, а можливо навіть і відверто небезпечною.

Догляд за басейном можна передоручити спеціальним клінінговим компаніям, які візьмуть на себе 99% всіх клопоту, але якщо грошей на оплату таких послуг немає, то дбати про чистоту води доводиться самостійно. А допоможуть з цим завданням впоратись пропоновані на сайті https://poolspa.com.ua/ ефективні засоби по догляду за басейном.

І тут важливо не допустити деякі найбільш типові помилки, через які задоволення від купання може бути затьмарене поганою якістю води.

Помилка перша: несвоєчасний догляд за фільтрами

За умовами експлуатації картріджні і піщані фільтри для басейнів вимагають регулярного догляду: очищення і промивання. Процедура ця нескладна, але нерідко так трапляється, що людина замоталася-закрутилася в повсякденній суєті, чистити фільтр нема коли, і тому очинає починає себе переконувати, що 1-2 тижні затримки ніякої ролі не зіграють.

Тут важливо розуміти, що рекомендовані терміни очищення фільтрів встановлені виробниками не просто так і що фільтри не мають якоїсь резервної системи очищення, яка б включалася в разі забруднення основного фільтра. Як тільки фільтрувальна система відпрацювала встановлений термін, якість води в басейні почне знижуватися - не завжди відразу до критичних меж, але і ідеально чистою вода вже не буде.

Помилка друга: заміна професійних засобів по догляду на кухонно-побутові

В ході експлуатації басейну на його поверхні, особливо на ватерлінії, накопичується специфічний наліт, утворений з природних виділень людського тіла (піт, шкірний жир, слина і т. д.) і зовнішнього сміття (пилу, мікрочастинок трави, пилку та ін.). Для видалення забруднень такого роду розроблені спеціальні хімічні засоби, які згодом начисто змиваються і не псують якість води.

Деякі власники басейнів роблять спроби боротися з нальотом за допомогою звичайної побутової хімії для миття ванн, унітазів або посуду. Робити це категорично не рекомендується, оскільки побутова хімія містить різні ароматичні речовини, які погано змиваються, а тому згодом будуть впливати на рівень pH і загальну якість води в цілому. Крім того, окремі види побутової хімії можуть завдавати шкоди поверхні басейну: плівці ПВХ, покриттям, т. Д.

Помилка третя: нехтування інструкціями до хімії для басейнів

Нелюбов до детального читання інструкцій із застосування хімічних засобів для догляду за басейнами - це щось на зразок світового хобі. Окремі власники басейнів дійсно скрупульозно вчитуються в те, що рекомендує робити виробник, і тому ніяких проблем у них не виникає. Але знаходяться і ті, хто дотримується інструкцій лише «приблизно», що часто призводить до небажаних наслідків.

Наприклад, під час хлорування води виробник хлорного дезинфектора пропонує відміряти реагент спеціальним дозатором. Але оскільки це клопітно, багато людей додають хлор «на око», та ще й з запасом, щоб не було мало. У підсумку на поверхні води утворюється специфічна плівочка, яку доводиться потім усувати, що буває досить непросто.

Помилка четверта: відсутність тестера для контролю за якістю води

Повноцінний контроль за якістю води вимагає виміру безлічі важливих параметрів: згадуваного вже рівня pH, загальною і кальцієвої жорсткості, вмісту хлору, брому і т. д. Найпростіше це робити за допомогою спеціального тестера-фотометра. Коштує такий пристрій порівняно недорого, а ось повну картину стану води показує відразу, причому з абсолютною достовірністю.

Альтернативою фотометру можуть служити разові експрес-тести, використовуючи які теж можна досить точно оцінити якість води.