Особливості використання клінкерної цегли

Для початку давайте розберемося, що таке клінкерна цегла, з чого виробляють цей будівельний матеріал. До речі, слово «клінкер» прийшло до нас з німецької мови, а в перекладі воно означає «цеглина». Виходить, що вираз «клінкерна цегла» нагадує словосполучення «масло масляне».

Цей унікальний матеріал необхідно вибирати для будівництва будинку тим, хто хоче побудувати абсолютно безпечне і екологічно чисте житло. Справа в тому, що таку цеглу виготовляють тільки з води і глини, більше не застосовують ніяких інших компонентів. Унікальні властивості будматеріал набуває завдяки особливій термічній обробці. А замовити якісну клінкерну цеглу ви зможете на сайті https://roben.net.ua/ офіційного дилера в Україні визнаного лідера ринку будівельної кераміки компанії Roben. 

Для виготовлення клінкерної цегли використовують тугоплавкі види глини, саме тому при високотемпературній обробці виходить дуже міцний матеріал. Випал робляють за особливою технологією до повного спікання глини, завдяки цьому в структурі цегли відсутні порожнечі. Такий різновид клінкерної цегли вважається найкращою, вона має дуже низьку теплопровідність і високу міцність.

Види матеріалу

Клінкерна цегла за призначенням буває:

  • Дорожньою, вона застосовується для будівництва доріг і тротуарів.
  • Лицьова, її використовують для оздоблення фасаду.
  • Пічною, для будівництва печей і димарів.
  • Фасонна клінкерна цегла буває незвичайної форми, застосовують її для будівництва альтанок, облаштування доріжок в саду і тому подібного.
  • Існує клінкерна плитка, яка використовується для облицювання фасадів і для оздоблювальних робіт всередині приміщень. Це дуже легкий матеріал, він взагалі не дає ніякої істотного навантаження на фундамент.
  • Водостійкий клінкер застосовують для створення гідротехнічних споруд. Він може експлуатуватися в умовах постійної 100% -ної вологості, при цьому він залишається міцним і не втрачає своїх властивостей.

Переваги клінкерної цегли

Головні переваги будівництва будинку з клінкерної цегли:

  • Цей матеріал практично не поглинає вологу через дуже низьку пористість. Рівень водопоглинання цього будматеріалу близько 4-6%. Це означає, що стіни завжди будуть сухими за будь-яких погодних умовах, вони не будуть насичуватися вологою, тому поява в будинку цвілі виключено.
  • Клінкерна цегла дозволить заощадити на звукоізоляції, адже цей будматеріал відмінно «гасить» всі звуки.
  • Він має підвищену морозостійкість. Якщо порівнювати зі звичайною керамічною цеглою, яка може витримати близько 100 циклів заморожування і відтавання, клінкерна витримує 150-300 таких циклів без руйнувань, тріщин і сколів.
  • Цей матеріал прекрасно витримує різкі температурні перепади, залишаючись при цьому цілим і зберігаючи всі свої властивості.
  • Клінкерна цегла стійка до впливу солей, кислот і навіть їдких лугів, тому підходить для будівництва не тільки житлових, але і промислових будівель.
  • Однією з головних переваг є її висока стійкість до впливу ультрафіолету. Це означає, що стіни вашого вдома не будуть вигоряти на сонці, їх колір навіть через роки залишиться таким же яскравим.
  • В експлуатації така цегла дуже проста. Стіни не потребуватимуть якогось особливого догляду. Якщо вони забруднилися, їх можна буде вимити за допомогою струменя води. Також стіни з такої цегли легко очищаються від пилу. Навіть через десятиліття вони будуть зберігати естетичний вигляд.
  • Клінкерна цегла - це екологічно чистий будматеріал, при його виробництві не додають ніяких хімічних компонентів, саме тому він абсолютно безпечний, як для людей, які будуть жити в будинку, так і для навколишнього середовища.
  • Цей будматеріал характеризується високою довговічністю. Стіни з клінкерної цегли будуть служити мінімум 100 років.