Що потрібно знати про бездротову зарядку

Було б чудово ніколи не заряджати свій смартфон, або якби він заряджався без будь-якого контакту, будучи підключеним, наприклад, до точки доступу Wi-Fi. На жаль, сьогодні жоден виробник не може вам такого пообіцяти, але є спосіб забути про необхідність підключення кабелю для зарядки.

Мова про так звану бездротову зарядку, і такий корисний пристрій, а також інші аксессуари для Iphone пропонує компанія "SmartEra" . Сьогодні активно розвивається стандарт Qi, і багато пристроїв вже його підтримують. Давайте розберемося, що це і чи варто нам цим користуватися.

Що це?

Отже, як вже було сказано, бездротова зарядка дозволяє вам поповнити заряд акумулятора пристрою, не підключаючи до нього кабель живлення. Проте контакт для зарядки все-таки потрібен, і пристрій не почне заряджатися, поки його не покладуть на спеціальну платформу або килимок для зарядки. Деякі пристрої підтримують технологію бездротової зарядки, і необхідні елементи вбудовані в корпус, а деякі пристрої можна навчити заряджатися без проводів за допомогою спеціального чохла, який, правда, серйозно збільшує їх розмір.

Підтримувані пристрої заряджаються за допомогою індукції, а значить, елемент, який необхідний для зарядки без дротів, - не що інше, як котушка, на яку зарядка впливає за допомогою електромагнітних полів. Цей процес відбувається непомітно для людського ока. Єдине, що ви побачите, це індикацію заряду батареї на екрані смартфона.

Навіщо це потрібно?

Насправді, використовувати кабель для зарядки мало зручно. Кабелі зношуються, плутаються і губляться. Набагато зручніше мати площадку, яка завжди знаходиться на одному місці, вдома і на роботі. Стандарт Qi сьогодні є широко поширеним, і вже сьогодні бездротові зарядки можна зустріти в кафе, готелях і багатьох інших місцях. Це зручніше, ніж шукати розетку і кабель, що підходить для вашого смартфона.

Нарешті, останній і найбільш неочевидний плюс можуть оцінити власники пристроїв, захищених від попадання вологи. Коли немає необхідності підключати кабель, немає необхідності відкривати заглушку на корпусі, яка досить швидко зношується і не сильно зручна.

А чи є недоліки?

Хотілося б сказати, що їх немає, але це не так. Головний недолік технології бездротової зарядки - це менша енергоефективність. Смартфон буде заряджатися не так швидко, як при підключенні кабелю, а електроенергія буде витрачатися менш ефективно, і частина її буде йти у вигляді тепла. Втім, повільна зарядка смартфона не повинна вас турбувати, якщо ви завжди зможете покласти свій смартфон на килимок будинку або на роботі.

Інший недолік - це досить висока вартість в порівнянні зі звичайними зарядним пристроями. Це більш складна технологія, і звідси випливає ще один нюанс. Бездротову зарядку досить складно вбудувати в занадто тонкий пристрій.