7 порад при виборі робота-пилососа

У сучасному світі велика частина рутинної роботи автоматизована. Швабри і віники давно були замінені на пилососи, але на цьому прогрес не зупинився. Повністю звільнити людину від прибирання підлоги здатні роботизовані пристрої з розширеним функціоналом.

Перебуваючи перед вибором, дуже важливо вчасно отримати слушну пораду або хоча б напрямок, в якому варто міркувати. Вибір робота-пилососа - завдання не з простих, враховуючи актуальність питання і різноманіття вибору, серед якого особливе місце займає hobot legee 7, саме ця модель з системою прибирання 4-в-1 відрізняється повишеною функціональністю (8 робочих режимів), комфортом в експлуатації, і відмінним результатом прибирання.

  

Експерти оформили чек-лист, відповівши на найпопулярніші питання.

Чи потрібен вам робот-пилосос?

Перше, що потрібно зрозуміти - чи потрібна вам така техніка в принципі? Ще кілька років тому подібні гаджети були скоріше розвагою, ніж реальними помічниками в побуті. Однак часи змінюються і технології теж не стоять на місці.

Подивіться на цей список. Якщо щось в ньому про вас, то робот-пилосос точно буде не зайвим:

  • Ви працюєте і вас часто не буває вдома
  • У вас є домашні тварини
  • Ви не дуже-то подобається пилососити
  • Ваш будинок знаходиться недалеко від дороги і ви часто відкриваєте вікна
  • У вас алергія на пил
  • Ви любите сучасні технології

Який тип робота вам підійде?

Роботи-пилососи бувають простими і миючими. Останні, насправді, є не роботами-пилососами, а роботами-натирачами. Прибирання в них здійснюється шляхом руху модуля з ганчіркою. Річ ефективна, але не пилососить.

Що стосується саме роботів-пилососів, то найчастіше в них можна знайти функцію вологого прибирання, яка йде на додаток до сухої. У таких роботах вода надходить з контейнера на ганчірку і пилосос освіжає підлогу. Він не миє, але пил збирає і очищає повітря.

Яка навігація підійде?

Всього є кілька типів навігації. Коротко кажучи, деякі роботи будують карту приміщення, а деякі ні. Але не поспішайте бігти за пилососом з картографом! Вони коштують дорожче, але підійдуть не для всіх приміщень. Наприклад, для квартир площею до 60 квадратних метрів картограф не потрібен, так як робот-пилосос і так об'їде всі і не один раз за час роботи. Для великих квартир і заміських будинків рекомендуються роботи з картографією.

З турбощіткою чи без?

Всі роботи-пилососи можна поділити на 2 типи - з центральною турбощіткою або без неї. Роботи без щітки відмінно підійдуть власникам домашніх тварин. Однак сучасні щітки оснащені захистом від намотування, тому в сухому залишку виходить, що роботи з щіткою все ж ефективніше. Вони не тільки збирають пил силою всмоктування, але ще і піднімають сміття з підлоги за допомогою щітки.

Чи потрібно управління зі смартфона?

Сучасні роботи-пилососи комплектуються Wi-Fi модулем, завдяки якому ви можете управляти пилососом з будь-якої точки світу. З телефону можна запускати робот, вибирати режим прибирання, а в деяких моделях навіть дивитися карту прибирання. Вам підійде ця функція, якщо ви хочете мати можливість почати прибирання в будь-який момент, а не тоді, коли прийдете додому.

Що таке віртуальна стіна і навіщо вона потрібна?

Багато моделей пилососів комплектуються віртуальної стіною. Це пристосування виглядає як маяк, з якого виходить ІК-сигнал. Робот цей сигнал бачить і сприймає промінь як стіну, за яку не можна заїжджати. Функція буде дуже корисна тим, у кого є домашні тварини або діти. За допомогою віртуальної стіни можна захистити миски з їжею або дитячі іграшки. 

Звертайте увагу на поріжки

Часто покупці забувають про таку важливу річ, як міжкімнатні пороги. Виміряйте їх висоту і повідомте менеджеру, щоб він зміг підібрати для вас саме ту модель, яка вам потрібна.