5 головних переваг Laravel при розробці інтернет-магазинів

Laravel development

Готові рішення, сайти-конструктори і шаблони - лідери за короткими термінами в створенні онлайн-магазинів. Але найчастіше їх функціонал досить скромний, особливо для великих ресурсів.

Заощадити час і зробити по-справжньому крутий комерційний проект, допоможе Laravel.

Laravel — це

Фреймворк на базі PHP з відкритим вихідним кодом, що застосовується для розробки як невеликих, так і великих веб-проектів.

Головні відмінності

  • безкоштовне використання;
  • робота з різними базами даних;
  • необмежений функціонал;
  • швидкодія навіть при значних навантаженнях;
  • висока безпека;
  • регулярні оновлення;
  • великий вибір фахівців по всьому світу.

Створити на Laravel інтернет-магазин набагато простіше і вигідніше, ніж купувати CMS і допрацьовувати її під певну нішу. Про це свідчать наведені нижче п'ять переваг.

5 плюсів розробки онлайн-магазину

  1. Створення унікального функціонала;
  2. Швидкодія;
  3. Безпека;
  4. Безкоштовні інструменти;
  5. Короткі терміни реалізації проекту.

Функціонал

Універсальність — головна відмінність фреймворка. Маленький проект на 1000 товарів або великий інтернет-гіпермаркет з сотнями тисяч позицій - і те, і інше можна реалізувати без будь-яких обмежень.

У CMS є стандартний набір інструментів. Багато з них ніколи не знадобляться, але через зв'язок з іншими модулями їх неможливо відключити. У підсумку вони займають місце і споживають частину ресурсів, що може позначитися на продуктивності сайту в цілому.

Проект на Laravel легко масштабувати в будь-який момент і в потрібному напрямку. Нові сервіси та функції додаються без побоювань зламати структуру системи. Це досягається завдяки шаблоном програмування MVC. Він включає в себе 3 компоненти, які модифікуються незалежно один від одного:

  • M - Model (модель) - приймає дані від контролера, обробляє і передає їх в вид;
  • V - View (вид) - отримує інформацію від моделі і відображає її користувачеві;
  • C - Controller (контролер) - отримує дані від користувача і передає їх моделі для внесення змін.

Таким чином кастомизация онлайн-магазину або його окремого компонента безпечна і проста у використанні.

Швидкодія

Швидкість завантаження - найважливіших чинник, що впливає на ранжування і лояльність користувачів.

У Laravel застосовується технологія кешування. Нею можна керувати, досягаючи миттєвого відображення сторінок. Також можна включити кешування:

  • об'єктів сесій;
  • cookie-файлів;
  • memcached;
  • баз даних;
  • redis;
  • тимчасових php-масивів.

Веб-агентство «Червоний Хамелеон» радить вибирати тільки професійних розробників для створення інтернет-магазинів на Laravel. Правильно налаштована кешування дозволить збільшити швидкодію проекту і знизити навантаження на сервер.

Безпека

Фреймворк працює на технології ORM. Вона захищає бази даних від SQL-ін'єкцій - основна загроза злому сайту. А екранування заборонених html-тегів виключає можливість XSS-атаки.

Вся інформація, що зберігається в кеші і базах даних, знаходиться під надійним захистом. Зловмисники не зможуть впровадити код і отримати конфіденційну інформацію клієнтів.

Безкоштовні інструменти

Для розширення стандартного функціоналу платформи управління сайтом потрібна покупка додаткових модулів. У Laravel ж існує безкоштовна бібліотека пакетів. Вона постійно оновлюється і підтримується авторами. Знайти необхідне готове рішення для будь-якої ніші бізнесу не складе труднощів. Їх використання не викличе конфліктыв між інструментами, так як система побудована на архітектурі MVC.

Короткі терміни реалізації проекту

Налагодження та кастомизация CMS вимагає великих затрат часу. А виявлення і усунення несправностей, пов'язаних з конфліктами встановленого ПО, тільки збільшує цей термін.

Розробка сайту на фреймворку виключає появу раптових багів, дозволяючи за меншу кількість часу впроваджувати новий функціонал.

Наостанок

Звичайно це далеко не всі плюси Laravel. Але навіть перераховані переваги перевершують готові шаблони і популярні системи управління сайтом.

PHP-фреймворк ідеально підходить як для звичайних інтернет-магазинів, так і для вузьконішевих. Величезний потенціал дозволяє рости і розвиватися без будь-яких обмежень.

Ком'юніті розробників по всьому світу поповнює бібліотеку пакетів і покращують платформу. Знайти гідного фахівця на власний унікальний проект не складе великих труднощів.