Функції, на які варто звертати увагу при купівлі телевізора

Використання телевізорів з роками еволюціонувало, і з розвитком технологій впроваджувалися кращі телевізори. В даний час ви можете грати в ігри, транслювати в прямому ефірі через Інтернет, дивитися фільми зі своєю спалаху і дивитися, використовуючи інші декодери, на одному телевізорі.

Завдяки тому, що телевізор здатний виконувати ці завдання, ринок Smart TV буквально злетів до небес. Далі представляємо 5 функцій, на які варто звернути увагу при покупці.

Розширення екрану

Дозвіл відноситься до чіткості телевізійного зображення, зазвичай у вигляді горизонтальних ліній пікселів. Виробники телевізорів швидко переходять з телевізорів високої чіткості на телевізори Ultra HD (також звані 4K). Ці 4K моделі мають в чотири рази більше пікселів, ніж сучасні екрани HDTV. Найбільшою перевагою телевізорів 4K є те, що крихітні об'єкти на екрані мають більше деталей, в тому числі більш чіткий текст.

Відео Ultra HD виглядає чудово, і його стає легше знайти. Кілька потокових сервісів, таких як Netflix, Amazon Video і навіть YouTube, почали пропонувати контент 4K, і диски Blu-ray Ultra HD стають все більш поширеними.

Full HD 1080p і раніше є найбільш поширеним дозволом екрану на сьогоднішній день, але 4K все більше стає стандартом, і це кращий вибір, якщо ви хочете, щоб Smart TV прослужив довго, мінус застарілий.

HDR

Це нова особливість комплектів 4K Ultra HD, що означає «Великий динамічний діапазон». Це забезпечує більше кольорів, більше рівнів контрастності і збільшену яскравість. а тут можна по найкращій в Одесі ціні купити телевізори відомих брендів з цією, і іншими найсучаснішими функціями.  

Частота оновлення

Це описує, скільки разів в секунду зображення оновлюється на екрані. Зазвичай виражається в герцах (Гц). Стандартна частота оновлення складає 60 раз в секунду або 60 Гц. У сценах з швидко рухомими об'єктами низька частота оновлення може призвести до розмитості зображення.

Деякі нові моделі мають підтримку високої частоти кадрів (HFR), що означає, що телевізор має як більш високу частоту оновлення, так і додану підтримку для контенту з частотою кадрів більше 60 Гц. Я раджу вам остерігатися таких термінів, як «ефективна частота оновлення», що означає, що фактична частота кадрів становить половину заявленої частоти. Шукайте телевізор з частотою оновлення не менше 120 Гц.

HDMI і з'єднання

Зверніть увагу на кількість входів HDMI, які є у розумного телевізора. Чим більше тим краще! Ці порти можна швидко використовувати: додайте динаміки, декодер і ігрову приставку, і ви вже використовували три порту. Крім того, переконайтеся, що порти пристрої підтримують HDMI 2.0 для розміщення майбутніх джерел Ultra HD. Виберіть телевізор з мінімум 4 доступними портами HDMI. Також важлива звукова панель.

Контрастність

Тут описується діапазон рівнів яскравості, які може відображати набір. Більш високі коефіцієнти контрастності відображають більш тонкі тіні і відтінки і, отже, покращують деталізацію. Однак спосіб, яким виробники вимірюють такі коефіцієнти, сильно розрізняється.

Проте, все ще краще переконатися в тому, як телевізор відображає деталі в тінях, знайшовши фільм з темними сценами і побачивши, наскільки добре він розкриває деталі в тіні, скажімо, фільму про Гаррі Поттера.

Експериментуйте з яскравістю, різкістю і іншими настройками зображення телевізора, перш ніж приймати остаточне рішення. Також рекомендується, щоб при тестуванні цієї функції на телевізорі був обраний режим «кіно».