Як допомогти немовляті при коліках

Багато батьків, в основному ті у яких перша дитина, впадають в паніку коли не можуть зрозуміти що відбувається з дитиною, що її турбує. Частою причиною, особливо протягом деякого часу після народження, є коліки в животі.

Не варто панікувати, малюкові завжди можна чимось допомогти! Насамперед зазначимо, що Еспумізан або Боботик, пропоновані на https://www.tabletki.info/ua – саме ті медикаменти, котрі необхідні новонародженому з метою усунення кишкових кольок.

Що таке коліки

Коліки - це хворобливі спазми в товстій кишці. Конкретної причини, що викликає коліки до сих пір не знайшли. Але описують це так, що кишечник дитини після народження ще не досконалий. При годуванні дитина заковтує повітря, бульбашки повітря проходячи по кишечнику викликають біль. Дитину починає це турбувати і вона починає кричати, тим самим ще більше захоплюючи повітря. І це все по колу.

Але не треба сильно турбуватися. Це не хвороба. У кожного малюка це колись було.

Найчастіше напади кольок бувають вечорами і вночі. Коліки частіше зустрічаються у дітей мам-курців, а більш гостро їх переносять хлопчики.

Коліки не залежать від того яким чином Ваша дитина харчується: на грудному вигодовуванні, чи на штучному. Коліки можуть бути в рівній мірі як у тих, так і у інших.

Чим же малюкові допомогти?

Особливу увагу приділіть годівлі. Чи правильно прикладений малюк до грудей, або до пляшечки. Чи не заковтує він при годуванні багато повітря. Чи не відволікаєтеся при годуванні, дозвольте малюкові насолодити часом годування. Адже це найголовніше щоб малюк добре і спокійно поїв.

Після годування допоможіть йому відригнути, поставивши його на своїх руках солдатиком, щоб животик упирався вам в груди. Це теж добре допомагає, щоб не допустити скупчення повітря в кишечнику.

Так само увагу приділіть своєму харчуванню. Багато продуктів в раціоні мами можуть викликати проблеми у дитини з животиком: огірки, молочні продукти, часник, шоколад, можливо якісь фрукти, горіхи. Приберіть деякі продукти і поспостерігайте за реакцією організму малюка. Стан дитини більшою мірою залежить від Вас.

Щодня робіть масаж животика малюка, до їжі або після їжі приблизно через 50 хвилин. Робіть масаж просто так коли граєтесь з малюком. Масажуйте за годинниковою стрілкою. Це так само допоможе не розвинути грижу у малюка. Роби також щоденну зарядку, це допоможе руху повітря в кишечнику і виходу газів, що полегшить стан малюка.

Використовуйте трав'яні чаї. Особливо допомагає кропова водичка, її треба давати по чайній ложці між годуваннями. Її Ви так само зможете приготувати і в домашніх умовах 1 чайна ложка подрібненого кропу кропу на 1 склянку окропу. Давати охолодженим. В аптеці є ще багато видів чаїв.

При прояві нападу допоможіть дитині заспокоїтися, це їй допоможе. Візьміть її на руки вертикально або покладіть на животик, при цьому заколисуйте її, розмовляйте з нею, голос мами заспокоює малюків.

Допоможіть їй зігрітися, сповийте малюка, покачайте. Багатьом дітям допомагає заспокоїтися прогулянка на свіжому повітрі, поїздка в машині.

При коліках у малюка животик твердий, зробіть малюкові зарядку візьміть його ніжки і підтискайте до животика, потихеньку натискаючи. Це допоможе малюкові пропукатися і прокакаться. Досить буде робити такі рухи поки у малюка не стане м'яким животик.