Нюанси вибору кольору лінз сонцезахисних окулярів

Якщо ви любите міські прогулянки, поїздки на море або в гори в літню пору, вам просто необхідно подбати про якісну сонцезахисну оптику.

Такі вироби допоможуть вам захистити свої очі від шкідливого впливу УФ-випромінювання. До того ж, вони зроблять ваші прогулянки і поїздки більш комфортними, оскільки захистять від сонячних відблисків. І якщо ви бажаєте купити окуляри сонцезахисні чоловічі найвищої якості, радимо скористатися вигідними пропозиціями від інтернет-магазину sunglasses.ua, саме тут представлені чудові оригінальні моделі Christian Dior, Louis Vuitton, Gucci, і інших всесвітньовідомих брендів. 

Який колір лінз для окулярів краще для зору?

Коли ви підбираєте сонцезахисні окуляри, колір лінз краще підібрати якомога темніше. Це пов'язано з тим, що подібні нейтральні відтінки приємніше для очей і практично не спотворюють зображення. Будь-який тон скла, які можна знайти в продажу, має свої особливості.

  • Чорний вважається універсальним, підходить і для повсякденного носіння, і для пляжу. Саме на нього варто звернути увагу, вибираючи оптику перед поїздкою у відпустку.
  • Сірий відтінок ідеальний для міських прогулянок. Такий колір також не спотворює картинку. Найчастіше зустрічається в лінзах- "хамелеонах". Якщо ви виберете такі лінзи, зможете використовувати їх і для прогулянок, і для роботи в офісі.
  • Коричневий колір заспокоює очі і підвищує контрастність навколишнього середовища. Підійде для прогулянок по місту. Дещо спотворює зображення.
  • Зелений тон благотворно впливає на нервову систему. Він розслабляє і може бути рекомендований при різних офтальмологічних патологіях, зокрема, його можна носити при короткозорості і віковій далекозорості.
  • Жовтий колір, як і помаранчевий, сприяє розслабленню зорових рецепторів. Приємний для очей. Крім того, такий відтінок робить предмети більш об'ємними і контрастними.
  • Синій відтінок добре виглядає, але він спотворює передачу кольору. До того ж, такі лінзи пропускають сонячні промені синього кольору, що може привести до опіку сітківки.
  • Рожевий колір знижує зорову стомлюваність, а також збільшує контрастність зображення. Підійде для роботи за комп'ютером. А ось для пляжного відпочинку подібні лінзи не мають сенсу через низьке затемнення. Їх максимум - носіння в міських умовах. У цю ж категорію відносять оптику приємних для ока фіолетових відтінків.
  • Найгірше впливають на очі червоні лінзи. Такі вироби не тільки дратують нервову систему, але і забезпечують швидку стомлюваність очей. Використовуйте їх тільки в одному випадку: якщо ви підбираєте окуляри як аксесуар на вечірку.

Важливо: при виборі сонцезахисних лінз слід пам'ятати, що ступінь їх затемнення і рівень захисту від сонячних променів - це не одне і те ж. Ви можете придбати чорні окуляри, які будуть пропускати до 70% УФ-випромінювання і навпаки - світлі сірі моделі, які пропустять тільки 10% променів. Розглядайте ці характеристики оптики окремо.

Окуляри для водіїв: який колір лінз вибрати

Якщо ви підбираєте колір лінз окулярів для водіння, керуватися потрібно дещо іншими параметрами. Серед таких:

  • навантаження на очі;
  • рівень контрастності (чим він більший, тим краще);
  • точність передачі форм і обсягів об'єктів.

За всіма цими показниками лідирують зразки оранжевого і жовтого відтінків. Вони більше за інших підходять для тривалого носіння, оскільки не дуже напружують зорові нерви. На другому місці знаходяться вироби зелених і коричневих відтінків. Нейтральним варіантом вважається сірий колір лінз окулярів. Такий не перевантажувати зір і забезпечує гарне затемнення.

Не підходять для керування зразки синього і червоного відтінків. Вони забезпечать підвищене навантаження на очі, сильно спотворюють зображення і можуть дезорієнтувати людину. Особливо небезпечні такі вироби при тривалих поїздках. Їх носіння підвищує ризик аварій.

Якщо ви носите окуляри, що змінюють колір лінз, вибирайте коричневі або сірі моделі. Перед покупкою таких зразків упевніться, що при затемненні вони не мутніють. В іншому випадку, ви не зможете використовувати їх для водіння. Щоб перевірити такі лінзи, досить надіти окуляри і поглянути на яскраве світло. Скло повинне залишитися чистим, незамутненим.