Протеїн - вірний шлях до ідеальної фігури

Спорт є невід'ємною частиною здорового способу життя. Регулярні фізичні навантаження допомагають поліпшити самопочуття, позбавляють від поганого настрою, а також дозволяють сформувати тіло мрії. Але для досягнення бажаних результатів доведеться потрудитися.

Ефективний помічник на цьому шляху - спортивне харчування. Популярною добавкою в даній категорії є протеїн. Він являє собою очищений білок, вживання якого до або після тренувань сприяє росту м'язів. Завітайте на сайт LSS, саме там по найкращій вартості ви зможете замовити якісний протеїн і інше ефективне спортивне харчування. 

Що таке протеїн і де він міститься

Протеїн є високомолекулярним білком, необхідним для відновлення організму. Білки містяться в м'ясі, рибі, яйцях, бобових, деяких фруктах, молочних продуктах. Однак часом «природних» протеїнів може бути недостатньо, і тоді люди споживають продукти з синтезованою речовиною.

Білки виробляють з молочної сироватки, молока, яєць, сої. Найбільш популярним вважається сироватковий протеїн: він швидко засвоюється організмом і при цьому його відносно легко видобувати - простота отримання впливає на вартість добавки.

Веганам і вегетаріанцям зазвичай радять соєвий продукт. Яєчний протеїн ж вибирають люди з непереносимістю лактози - у нього при цьому ті ж характеристики, що у казеїнового.

Сам по собі протеїн має специфічний смак, тому зазвичай його ароматизують шоколадними або фруктовими композиціями. З ним роблять спеціалізовані добавки, суміші для мілкшейків, печиво, панкейки, солодкі батончики і навіть шоколад, який не поступається за смаком звичноих ласощів.

Рекомендації щодо вживання

Щоб досягти необхідних результатів, важливо дотримуватися певних правил в процесі його прийому.

  • Коли пити? Найбільш ефективний протеїн після тренування, але існують його види, вживати які рекомендується вранці або перед сном, а також в проміжках між прийомами їжі.
  • Чи можна замінити повноцінне харчування? Важливо розуміти, що протеїн є добавкою до раціону, але не його повною заміною. Білок, що надходить в організм з добавки, повинен становити не більше 50% від загальної його кількості. Джерелом другої половини повинна бути їжа.
  • Яка норма прийому в день? В середньому рекомендується вживати за один раз близько 30 грам протеїну. Але оптимальне дозування підбирається в індивідуальному порядку з урахуванням початкової маси тіла людини, а також інтенсивності фізичного навантаження, типу занять.
  • З чим змішувати? Для приготування добавки потрібно мінімум часу - досить змішати необхідну порцію з водою або молоком.
  • Чи можливий набір м'язової маси без фізичних навантажень? Один тільки прийом протеїну не дозволить наростити м'язи. Він є частиною правильного харчування і невід'ємним атрибутом здорового способу життя, але працює тільки в комплексі з правильно підібраними тренуваннями.