Комахи-шкідники дуже бояться інсектицидів

Навіть садівники та дачники початківці знають, що шлях до отримання гідного врожаю, лежить через кропітку працю. Тут потрібно враховувати безліч факторів, таких, як полив та добриво, боротьба з бур'янами та іншими шкідниками.

До інших шкідників, в першу чергу відносяться комахи. Вони з особливим задоволенням поглинають листя, коріння, суцвіття та плоди, зводячи нанівець зусилля людини. За прикладами далеко ходити не потрібно, з "діяльністю" колорадського жука знайомі напевно, усі. А таких паразитів сотні і з появою перших сходів та листя, вони активізуються до самої осені.

Інсектициди на варті багатого врожаю

Без знищення шкідників неможливо отримати повноцінний урожай, тому інсектициди знадобляться в першу чергу. Комахи присутні в усіх регіонах країни, а значить вони загрожують сільськогосподарчим культурам, де б ті не виростали. Оскільки препарати відносяться до хімічної продукції, то необхідно дотримуватися чітких правил щодо їх використання, адже можна зіпсувати урожай, а в гіршому випадку завдати шкоди здоров'ю людей. Тому обробкою повинні займатися компетентні фахівці, або ж слід ретельно дотримуватися інструкції по застосуванню та рекомендацій виробників препаратів.

Способи обробки культур і грунту від комах-шкідників

Великий вибір ефективних інсектицидів можна знайти на сайті lnzweb.com, інтернет-магазин пропонує продукцію кращих світових виробників:

  • BASF;
  • DEFENDA;
  • Bayer;
  • Syngenta;
  • Corteva Agriscience ™.

При цьому ціни на товари порадують своєю демократичністю. Ну а крім виробника, потрібно орієнтуватися і на інші фактори, зокрема спосіб обробки і те, з якими представниками фауни доведеться боротися. Щодо варіантів обробки, то це може бути запилення, обприскування, обробка посівного матеріалу або внесення у грунт. Для різних груп комах створені різні види препаратів, також є інсектициди, що вбивають личинки і яйця.

Вплив препаратів на комах

Велике значення має і спосіб впливу на шкідників. Речовини можуть проникати в травний тракт комах, органи дихання або вбивати при безпосередньому контакті. Всі вони мають різний рівень токсичності, що слід враховувати при дозуванні для обробки. А ось якщо говорити про найменш небезпечні інсектициди, то це біологічні види. Поки вони не набули широкого поширення, але популярність їх стрімко зростає. Вони являють собою гриби та бактерії, що харчуються паразитами та їхніми личинками. З іншими видами препаратів, потрібно бути гранично обережними та не захоплюватися обробкою.