Поради по догляду за пластиковими вікнами

Грамотне обслуговування і експлуатація, а також відповідні засоби для догляду значно продовжать термін служби таких конструкцій і допоможуть запобігти виникненню багатьох проблем.

Купівля та встановлення вікон - радісна подія. З якісними виробами від київської компанії "Люкс вікна", про яку детальніше можна дізнатися на сайті https://lux-okna.com/ в будинку стає тепло і затишно, і вам більше не страшні ні холод, ні протяги, ні шум. Однак, щоб вікна радували вас довгі роки, за ними необхідно правильно доглядати. Експерти розповідають, як це робити.

Як правильно доглядати за ПВХ профілем

Не менш ніж два рази на рік необхідно чистити пластикові рами спеціальними засобами. Вони не повинні містити розчинників, ацетону і абразивів. Можна використовувати і мильний розчин. Найкраще очищати пластиковий профіль рідкими засобами, які наносять м'якою ганчіркою.

Догляд за ущільнювачами

Ці елементи виконані з гуми, при цьому вони легко можуть піддатися впливу зовнішнього середовища або просто зноситися з часом. Щоб зберегти еластичність і щільність ущільнювачів потрібно двічі на рік чистити їх від бруду і обробляти спеціальними засобами. В такому випадку вони прослужать ще багато років.

Віконні ручки

Якщо ви помітили, що даний елемент розбовтався і нещільно кріпиться до рами, усунути таку проблему можна своїми руками. Для цього підніміть декоративну планку, візьміть викрутку і затягніть гвинти, які кріплять ручку. Тепер вона знову міцно зафіксована. Скрип під час роботи можна усунути, якщо протерти обертові елементи мастилом.

Догляд за фурнітурою

Віконну фурнітуру також необхідно регулярно обслуговувати. Для цього двічі на рік змащуйте рухомі елементи спеціальними мастилами, які не містять смол і кислот.

Відливи і підвіконня

Пластикове вікно - це не тільки склопакет. Складовими елементами є відливи і підвіконня, які також вимагають дотримання правил експлуатації. В першу чергу необхідно регулярно протирати їх вологою губкою, можна з рідким миючим засобом. Оцинковані відливи очищаються тим же методом.

Експлуатація противомоскитної сітки

Цей корисний аксесуар також потребує правильного догляду. Перш за все, її потрібно регулярно мити, адже на алюмінієвому профілі осідає багато пилу, бруду і алергенів. На час зими сітку необхідно зняти. Якщо не дотримуватися цих порад, проти москітна сітка досить швидко порветься.

Експлуатація пластикових вікон - основні помилки

Дуже часто проблеми в роботі вікон ПВХ виникають через неправильне поводження з ними. Тобто, ми своїми руками допускаємо всілякі поломки. Важливо розбиратися в основних правилах, щоб здійснювати грамотний догляд за пластиковими вікнами. Перерахуємо помилки, які може зробити кожен обиватель.

Досить часто в зимовий час надходить чимало дзвінків від власників склопакетів з приводу появи конденсату або льоду в нижній частині конструкції. Справа в тому, що дане явище можна вважати цілком нормальним, якщо воно відзначається в період сильних морозів. Щоб усунути цю проблему, досить регулярно провітрювати кімнати.

Також існують моделі вікон, в яких можна змінювати режими на зиму і літо. Це полягає в більшому ущільненні стулок. Влітку ж важливо своєчасно змінити режим, так як зимове положення фурнітури призводить до прискорення зносу ущільнювачів.

У момент відкриття вікна дуже важливо зафіксувати ручку в правильному положенні. В іншому випадку вона може заклинити, і вам не вдасться закрити раму назад. Тому будьте обережні при відкриванні рами в відкидне положення.

Насправді, вищевказаних рад цілком достатньо, щоб не допустити багатьох проблем в ході експлуатації. Головне - дбайливе ставлення до вікон ПВХ, регулярне очищення від забруднень і створення оптимального мікроклімату.