У чому переваги приватних дитячих садочків

Соплі, кашель, голод, байдужий непрофесійний персонал... Все це перше, що спадає на думку багатьом молодим батькам, котрі вперше замислились про те, що може пора їх дитину відправляти в дитячий садок.

Так, складно знайти взагалі батьків, яких жодного разу не жахала думка про те, що їх дитина може підхопити хворобу від інших діточок або взагалі залишитися голодною. Але не все так погано насправді. Особливо, якщо перевага віддається не звичайному дитячому саду, а приватному, зокрема львівському садочку "ВЕСЕЛІ ТА РОЗУМНІ", про який детальніше можна дізнатися на сайті https://www.veseli.education/, повірте - це найкраще місце для вашого малюка!  

Варто зазначити, що за останні роки приватні дитячі садки вийшли на високий рівень, і складають гідну конкуренцію державним. У чому ж їх особливості, та переваги?

Організаційні моменти

Щоб оформити дитину в державну установу, потрібно ставати в чергу ледь не відразу після її народження. В цьому випадку до трьох років для вашого малюка, швидше за все, все-таки з'явиться місце в групі. Оформити дитину в приватний садок можна в будь-який момент, але вартість відвідування тут буде, звичайно, вище.

Індивідуальний підхід

У державному дитячому садку зазвичай формуються великі групи - до 40 осіб. При такій кількості дітей будь-якому вихователю складно забезпечити якісний нагляд, а тим більше враховувати індивідуальні особливості кожного малюка. У приватних дошкільних установах групи невеликі - зазвичай по 5-10 чоловік. Це дозволяє дитині отримувати потрібну частку уваги персоналу.

Оснащення

Як правило, значна частина коштів, які отримують приватні садки, йде на придбання іграшок, розвиваючих матеріалів, технічне оснащення приміщень і т. д. У таких закладах завжди приємна обстановка, хороший ремонт, нові іграшки - все це використовується як конкурентна перевага. Державні садки отримують недостатнє фінансування, тому багато речей батькам доводиться купувати за власний кошт.

Програми розвитку

Віддаючи дитину до державного дитсадока, ви можете бути впевнені в тому, що вона, в кращому випадку отримає класичне виховання за стандартною схваленою Міносвітою програмою. Вибираючи приватний садок, поцікавтеся, які методики використовують педагоги, чи перевірені ці способи виховання, і які результати мають. Що стосується додаткових занять, в приватних дошкільних установах широко застосовуються сучасні техніки та підходи, наприклад, малювання піском, йога для дітей і т. Д.

Харчування

Часто меню державних установ вважають досить одноманітним і мізерним на корисні речовини. У приватних садах це питання вирішується обговоренням з батьками, що особливо важливо в тому випадку, якщо дитині показано особливе харчування за станом здоров'я.

Приватний дитячий садок: чи варта шкурка вичинки?

Після того, як ми розглянули основні переваги приватних дитячих садів, можна з упевненістю сказати: якщо фінансові можливо дозволяють, то приватний дитячий сад набагато краще державного. АЛЕ! Перед тим, як віддавати свою дитину в приватний дитячий садок обов'язково необхідно ближче з ним "познайомитися". Тобто, Вам потрібно буде:

  • Ознайомитися з ліцензією на освітню діяльність;
  • Уважно вивчити Статут установи і договір про послуги, що надаються;
  • Дізнатися про методиках і програмах, за якими працює дошкільний заклад;
  • Оглянути територію для прогулянок, приміщення, обладнання та іграшки;
  • Уточнити ступінь кваліфікації персоналу.

Якщо після близького "знайомства" з приватним дитячим садом у Вас виникло навіть незначний сумнів або з'явилося неприємне враження, найкраще відмовитися від цього дитячого садка, і відправитися на пошуки іншого, більш підходящого.