Дизайнерські радіатори в інтер'єрі

Десятки років опалювальні прилади виконували тільки одну функцію - підтримували температурний мікроклімат в приміщенні. Але з часом власники житла, офісів і адміністрації комерційних закладів стали приходити до висновку, що ці прилади здатні на більше. Наприклад - прикрасити собою інтер'єр.

Тому все більше уваги стало звертатися на дизайнерські радіатори опалення зі всілякими формами, відтінками забарвлення і вибором експлуатаційних характеристик.

Чому варто вибрати дизайнерський радіатор опалення

В даний час наявність в приміщенні стильних конструкцій радіаторів само по собі не є чимось дивним. А ось дизайн таких батарей часто здатний вразити навіть найбезмежнішу уяву. Взяти, для прикладу, преміальні дизайнерські радіатори і рушникосушки Antrax IT, які ідеально поєднують в собі як модний стиль і вишукану естетику, так абсолютну надійність, функціональність і безпеку експлуатації.

Особливістю виробництва таких модифікацій є те, що вони зазвичай виготовляються в одиничних екземплярах і не надходять в масове виробництво. Завдяки цьому, кожному примірнику майстри можуть приділяти більше уваги, ретельніше проводити обробку матеріалів і надавати незвичайну форму.

Разом з тим, такі прилади проходять більш пильне виробниче тестування, чим забезпечується їх більш тривалий експлуатаційний ресурс.

Що ж так приваблює в декоративних батареях їх власників? Є кілька критеріїв, за якими перевага віддається при виборі саме таким пристроям:

  • дизайнерські моделі можуть замінити собою дорогі оздоблювальні матеріали, наповнивши інтер'єр відчуттям комфорту, затишку і стильності;
  • декоративне оздоблення таких батарей сприяє тому, що вони елегантно і гармонійно вписуються в загальну концепцію стилю в будь-якому дизайні інтер'єру;
  • незвичайні форми і нестандартне забарвлення дозволяють домогтися в приміщенні візуального зонування площі, розділяючи її на функціональні ділянки - і це особливо корисно в малометражних приміщеннях, де установка перегородок або додаткових меблів недоречна;
  • вони дозволяють економити простір за рахунок відсутності інтер'єрних громіздких елементів, успішно замінюючи їх і одночасно виконуючи свою основну функціональну задачу - обігрів.

Одночасно з тим, завдяки індивідуальним інженерним рішенням таким приладам притаманні гідні технічні характеристики. Вони ідеально адаптовані під несприятливі умови функціонування вітчизняних опалювальних комунікацій, витримують незадовільні характеристики теплоносія і здатні рівномірно обігрівати приміщення з будь-яких матеріалів.

Основними експлуатаційними перевагами дизайнерських радіаторів є:

  • посилена конструкція, ось щодо здатності чинити опір механічним впливам;
  • стійкість до динамічних і статичних навантажень, а також до тиску на розрив силою до 60 атмосфер;
  • стійкість до обпресувального тиску потужністю до 1,6 Мпа, що дозволяє використовувати їх в застарілих системах централізованого опалення;
  • термостійкість матеріалу, що витримує без деформацій і мікротріщин критичний нагрів теплоносія до +150 градусів;
  • антикорозійна і протикислотному стійкість корпусу, теплообмінника і колектора.

Конструкція таких опалювальних приладів розробляється таким чином, щоб місця стиків і монтажного з'єднання візуально не були помітні, що створює враження цілісності корпусу. При цьому, у таких радіаторів стовідсоткова надійність кріплення незалежно від його типу - з боковим, нижнім, верхнім, діагональним способом монтажного підключення.

Різновиди дизайнерських моделей

Як і класичні моделі, дизайнерські радіатори опалювальних систем можуть бути виконані з конструкцією панельного, трубчастого, секційного типу. Їх основна відмінність полягає в таких ознаках:

  • нестандартний вибір матеріалу;
  • нетривіальна геометрична конфігурація.

Втім, особливою ​​родзинкою таких приладів може виявитися забарвлення в різнокольорових тонах з використанням сучасних технологій анодного або катодного занурення, гальванічного нікелювання або порошкового напилення.

Особливою екстравагантністю відрізняються батареї, виконані з таких матеріалів:

  • мідь - стійкий до корозії метал, який часто стилизуется під ретро і старовинні вироби. Володіє високою теплопровідністю, стійкістю до окислювальних процесів і деформації;
  • натуральний камінь - такий матеріал дозволяє створювати цілі архітектурні та інтер'єрні композиції з опалювальних радіаторів. При цьому, камінь здатний продукувати тепло при знижених температурах в приміщенні, не виділяючи при цьому токсичних компонентів;
  • скло - зазвичай використовується загартована модифікація скла з жаростійкими властивостями і підвищеними характеристиками міцності властивостями. Зазвичай створюються конструкції з двошарового скла, в яких перший шар виконує функцію теплового накопичувача, а другий - декоративного покриття;
  • дерево - використовується зазвичай міцна порода деревини (бук, дуб, кедр, акація та інші). Такі дерев'яні прилади особливо елегантно виглядають в приватних будинках зі зрубу або в квартирах, стилізованих під старовину.

За формою дизайнерські опалювальні радіатори можуть виконуватися в формі лавок зі спинкою, у вигляді багатоярусних конструкцій, пластин, спіралей. Деякі з них імітують вішалки, квіткові підставки, сушарки, тощо.