Як вивчити німецьку мову? Поради від репетитора німецької мови

Німеччина — розвинена країна Європейського Союзу, яка приваблює туристів та шукачів кращого майбутнього. Німецька мова досить розповсюджена у світі, нею розмовляють понад 100 млн осіб. Це офіційна мова не тільки Німеччини, а й Швейцарії, Австрії, Ліхтенштейну, Люксембургу та Бельгії. Як і англійська, ця мова відкриває нові освітні і професійні можливості.

Багатьох українських студентів цікавлять стипендійні програми, що стосуються навчання і стажування в Австрії та Німеччині. Участь у різних програмах може тривати від кількох місяців до 5 років. Щоб отримати грант на навчання, треба добре скласти іспит з німецької. Знання мови та володіння певною спеціальністю дозволяє знайти престижну високооплачувану роботу на теренах німецькомовних країн. Ви також можете влаштуватися у міжнародну фірму чи корпорацію.

Якщо особа демонструє знання німецької на досить високому рівні під час іспиту чи співбесіди, вона може отримати громадянство на два роки раніше. Німецька – це мова літератури, філософії та науки. Вона посідає 2-ге місце у світі за кількістю інтернет-сторінок.

Хочете вивчати німецьку самі чи навчити вашу дитину, налаштуйтеся на серйозне навчання.

Які існують способи вивчення німецької мови?

Німецька відрізняється від інших європейських мов, тому багато слів доведеться завчати. В українських школах німецьку практично не вивчають. Її можуть пропонувати як другу іноземну на вибір в окремих спеціалізованих класах чи школах з поглибленим вивченням мов. Тому далеко не всі діти мають змогу засвоїти хоча б основи німецької граматики в загальноосвітній школі.

Проте сьогодні є чимало інших можливостей для вивчення іноземних мов. Розглянемо їх детальніше:

  • Мовні курси. Зараз навчатися на курсах можна як очно, так і онлайн. Заняття переважно групові, але групи учнів невеликі і налічують не більше 10 осіб. Як правило, потенційні слухачі курсів проходять попереднє тестування і розподіляються на групи за рівнем знань. Крім цього, групи формуються за віком та метою навчання. Але такого розподілу не завжди дотримуються. Клієнту необхідно сплатити одразу за повний курс з визначеною кількістю занять. Тривалість курсів обмежена – від одного місяця до року. Головна перевага – практика мовленнєвих навичок, можливість проводити групові дискусії, можливості для мотивації і конкуренції.
  • Індивідуальний репетитор. Німецька мова з репетитором – це можливість готуватися до іспитів, олімпіад, співбесід у посольстві тощо з професійним педагогом. Такі заняття підходять для будь-яких цілей. З викладачем можна домовитися про зручний для учня графік, він враховує побажання клієнта, орієнтується на його майбутні цілі. Можна підібрати хорошого репетитора і займатися з ним роками! Також уроки можуть проходити онлайн. Заняття оплачуються поурочно.
  • Занурення в іншомовне середовище. Це вивчення мови в процесі практики. До цього методу входить постійне спілкування з носіями, переїзд в німецькомовну країну, перегляд фільмів і телепередач, читання книг мовою оригіналу, безпосереднє знайомство з німецькою культурою. Підходить для тих, хто вже має початковий або середній рівень володіння мовою.
  • Самостійне навчання з використанням мережі Інтернет. Там можна знайти електронні версії підручників, словників, використовувати освітні сайти та програми, замовляти платні комплекси уроків, переглядати відеоуроки на Youtube, виконувати тести та інші вправи з автоматичною перевіркою.

Як краще вивчити німецьку? Чим можна доповнити заняття з репетитором чи на курсах?

Для того щоб досконало вивчити німецьку мову, її потрібно постійно практикувати. Вивчати мову без практики використання немає сенсу. Це буде лише хобі для себе, яке не принесе бажаного результату. Вивчення німецької у школі чи з репетитором недостатньо для повноцінного володіння мовою. Важливо, щоб учень багато працював самостійно та дійсно був зацікавлений у навчанні.

Уроки чи приватні заняття слід доповнювати постійною практикою читання, слухання та говоріння, щоб знання надійно засвоїлись. Самостійна робота, помножена на пояснення та поради педагога – це запорука стовідсоткового успіху. Можна просто виконувати граматичні вправи чи тести, а можна навчатися цікавіше. Ось кілька лайфхаків, як дітям та дорослим максимально швидко вивчити німецьку мову:

  • слухайте підкасти щодня, принаймні по 15 хв. на день
  • знайдіть друзів по переписці та спілкуванню, які є корінними носіями мови
  • робіть невеликі усні та письмові переклади текстів на різні теми
  • вивчайте нові слова методом асоціацій
  • завантажте ігрові додатки з вивчення мови та працюйте з ними щодня
  • дивіться фільми та розвивальні відео німецькою
  • читайте неадаптовану художню літературу

Де шукати хороших викладачів німецької мови?

Німеччина – країна перспектив та хороших можливостей. Зв’язки України та Німеччини все більше налагоджуються, особливо після прийняття нашою державою Європейського курсу. Багато українців навчаються і працюють в Німеччині та інших німецькомовних країнах. Вони отримали німецьке громадянство та успішно реалізувалися як спеціалісти. Одним із таких щасливчиків можете стати ви чи ваша дитина.

Якщо бажаєте досягти успіху, готуватися треба заздалегідь. Німецька має досить складну граматику та вимову. Розібратися з правилами та подолати мовленнєвий бар’єр допоможе досвідчений репетитор. Вибір викладача може стати визначальним кроком до вашої мети. Тому до цього завдання треба підходити з відповідальністю.

Втілюйте свою мрію в життя та починайте вчити німецьку разом з BUKI! Щоб вибрати викладача, достатньо:

  • зайти на сайт і скористатися фільтрами пошуку репетитора
  • визначитися з місцем проведення та форматом занять
  • сформулювати свої вимоги до педагога
  • переглянути анкети репетиторів
  • зробити свій вибір і надіслати заявку вчителю