Поради по догляду за кухонною витяжкою

Витяжка на кухню на рівні з духовою шафою і варочною поверхнею є тим елементом, без якого сьогодні важко уявити будь-яку сучасну кухню. Саме витяжка допомагає вберегти інтер'єр кухні від забруднення жиром, і приховати докази від залишеної на плиті вечері.

Завдання кухонної витяжки - очищення повітря від неприємних запахів, кіптяви, гару, жиру, які утворюються при приготуванні їжі. Сучасні ефективні агрегати перешкоджають осіданню продуктів згоряння, появи жирового нальоту на поверхні меблів, стін, стелі, побутової техніки, роблять повітря чистим, свіжим, позбавляє від постійної прибирання на кухні.

З усіма цими завданнями відмінно впораються представлені на сайті https://falmec.kiev.ua/ моделі Falmec, де застосовано інноваційні технологіі іонізації, фільтрації повітря, усунення шуму, а завдяки оригінальному дизайнерському виконанню такі чудові витяжки стануть справжньою стильною окрасою любого інтер'єру! 

 

Однак не варто забувати, що за цим видом техніки, як і за будь-яким іншим, потрібен належний догляд. В даному випадку це очищення робочої поверхні і заміна фільтрів, що поглинають забруднення і усувають запахи.

Як правило, догляд за зовнішньою поверхнею витяжки проблем не викликає, особливо якщо ви вибрали вбудовану модель. Відкриті елементи обробляють губкою з жиророзчинним засобом для миття посуду, а потім витирають насухо. Якщо робити це регулярно, а не від випадку до випадку, догляд за витяжкою не завдасть вам ніяких проблем.

Але крім зовнішньої поверхні витяжка потребує догляду за внутрішніми елементами, а саме, за фільтрами. Якщо їх довго не міняти або не промивати, про ефективне очищення повітря доведеться забути.

Види фільтрів

Всі витяжки, що працюють в двох режимах - відведення і рециркуляції - мають фільтри двох видів: жировий, що захищає від випарів, жиру і різного сміття, і вугільний, вбирає запахи.

Жирові фільтри виготовлені, як правило, з металу або з акрилу. Металеві практичніші синтетичних, і заміни не потребують. Їх необхідно виймати і промивати - раз на місяць вручну або кожні два місяці в посудомийній машині. Звичайно, при використанні останньої потрібно вибрати правильний режим. І стосується це, в першу чергу, температури води. Якщо для фільтрів з нержавійки цей параметр не важливий, то алюмінієві при високих температурах темніють. На подальшій функціональності це не відіб'ється, зате зовнішній вигляд витяжки з чорним фільтром радувати око вже не буде.

Акрилові фільтри потрібно міняти в залежності від того, наскільки активно використовується витяжка, в середньому вони служать близько 3-х місяців.

Вугільні фільтри необхідні тільки при використанні витяжки в рециркуляційному режимі. Міняти їх треба рідше, ніж жирові - приблизно раз на рік. Якщо ж спочатку вирішено, що витяжка буде працювати в режимі відведення, їх краще не ставити: немає необхідності очищати повітря, яке все одно буде виведено у вентиляційну шахту, та й ефективність роботи без додаткового перешкоди буде куди вище.

Як правильно чистити витяжки

Збираючись чистити витяжку, пам'ятайте про те, що це все-таки електроприлад, і для початку його потрібно знеструмити.

Від'єднавши жиропоглинальні фільтр, вимийте доступні деталі витяжки, на яких міг зібратися жир. Якщо витяжка невбудована, обов'язково вимийте і відкриті поверхні засобом для миття посуду або спеціальним засобом для виробів з нержавіючої сталі.

Сучасні матеріали легко відчищаються, тому доглядати за ними досить просто. Однак при сильному забрудненні його необхідно розм'якшити миючим засобом. Ніколи не користуйтеся абразивними засобами, губками і мочалками з жорсткими поверхнями - вони подряпають корпус витяжки.

Кнопки на панелі управління - місця, де пил накопичується найбільш інтенсивно, а віддаляється найважче. Їх слід протирати м'якою тканиною, змоченою в розчині миючого засобу.

Тільки після того, як всі елементи витяжки будуть вимиті і витерті насухо серветкою, можна буде підключати прилад до джерела живлення.