Що потрібно знати про парфумерну воду

Закінченість будь-якого образу - ділового, вечірнього або повсякденного, додасть крапля хорошого парфуму. Сьогодні парфум із задоволенням «носять» не тільки жінки, а й чоловіки. Причому, правильно підібраний аромат може залишити про його володаря приємне враження, а невідповідний значно зіпсувати реноме.

Парфумерну воду сьогодні застосовують не тільки для урочистих виходів, а використовують і в повсякденному житті. Парфумерна вода відрізняється від інших видів парфумерії тим, що має властивість довго триматися на предметах одягу та шкірі людини, тягнеться ароматним шлейфом і має насичені, багатогранні ноти.

Якщо ви зацікавлені в придбанні якісної жіночої чи чоловічої парфумерної води, можете вибрати в інтернет-магазині https://dpukraine.com/ru/svezhiye-aromaty/ найсвіжіші аромати від компанії D&P perfumum, такий парфюм вам дійсно сподобається!

Чим парфумерна вода відрізняється від туалетної води і духів

Для того, щоб розібратися в третій принциповій відмінності парфумерної води від духів або туалетної води, необхідно знати який відсоток концентрації ароматичних речовин зосереджено в кожному з флаконів, наприклад:

  • в парфумерній воді (EDP) - 15-20%;
  • в туалетній воді (EDT) 5-12%;
  • в парфумах (Parfum) - 20- 40%.

Отже, eau de parfum - це щось середнє між туалетною водою і глибоким ароматом парфумів. Парфумерну воду в основному використовують в якості денного аромату, так як її аромат стійкий і соковитий, але не важкий і ненав'язливий. Адже, як правило, в робочій обстановці різкий запах може викликати роздратування у інших.

Найяскравіші ноти в піраміді - основні, відчуваються найдовше, стартові, як правило випаровуються набагато швидше. Шлейфовий запах делікатно завершує композицію, але як самостійний компонент, не виступає.

Як вибрати кращу парфумерну воду

Для того, щоб стати справжнім профі і навчитися вибирати аромати, які викличуть захоплення, необхідно слідувати важливим правилам. І тому, ми постараємося розвіяти численні міфи, які заважають грамотно використовувати eau de parfum.

Якщо парфумерна і туалетна вода належать одній лінійці, то відмінність буде лише в стійкості

І так і ні. EDP ​​м'якший в середніх нотах, його база звучить яскравіше і виразів. А це означає, що EDP і EDT, з однаковою назвою, можуть бути кардинально різними. Правильніше за все буде провести тест перед тим, як купити флакончик, навіть якщо ви 100% впевнені, що знаєте, що у нього всередині.

Парфумерна вода стійка, а туалетна ні

Тут теж можуть бути свої тонкощі, правильніше сказати, що EDP має найбільш насичений аромат і розкривається глибше. Однак, приклади того, що EDP були по стійкості набагато нижче, ніж EDT, на жаль, є.

Велика кількість нанесеної парфумерної води забезпечити стійкість аромату

Ось це може стати початком вашого провалу! Велика кількість пшиків швидше додасть вашому образу не вишуканість, а огидну задушливість. EDP ​​НЕ випаровується швидко, тому дотримуйтесь помірності, акуратності і стриманісті. 

Якість продукту може забезпечити виключно стійкий шлейф з ранку до вечора

Міф! Базові ноти і є те, що відповідає за шлейфовий аромат. Краще і стійкіше всього шлейф виражений в парфумах, саме вони можуть забезпечити запах протягом всього дня. Якщо у EDP шлейф тримається до 4-х годин, то це супер-показник.

Парфумерну воду можна використовувати тільки для вечірнього виходу

І тут можна посперечатися, адже eau de parfum відмінно зарекомендував себе в якості денного аромату. Якщо, звичайно, ви вибрали підходящий до образу і обстановки в цілому.