Тумба під умивальник: матеріал, і інші критерії вибору

При впорядкуванні ванної кімнати необхідно відповідально поставитися до вибору кожного елемента, від ванни і раковини до змішувачів, світильників і дзеркал. Особливу увагу потрібно приділити питанню вибору тумби під раковину.

Вдало підібрана тумба, що її пропонує магазин сантехніки у Львові dorogedeshevo.com.ua, робить приміщення більш зручним і привабливим, приховує неестетичні труби і дозволяє компактно зберігати господарські дрібниці.

Щоб обрана модель ідеально помістилася в виділений для неї простір, потрібно попередньо заміряти її параметри і врахувати, де будуть розміщуватися труби. При виборі тумбочки з безліччю полиць і ящиків важливо продумати її внутрішнє облаштування, щоб труби, шо йдуть зі стіни не відчували зовнішніх навантажень.

Особливості монтажу і конфігурації

Залежно від методу установки розрізняють тумби:

  • На ніжках. Такі моделі гранично прості в установці і невибагливі в догляді - підлогу під ними легко мити, а простір між підлогою та днищем тумби забезпечує вільну циркуляцію повітря. Моделі на ніжках витримують значні навантаження, а в разі невеликого потопу основна конструкція тумби залишається захищеною від води. Вони бувають різних варіацій - з ящиками, поличками, додатковими модулями, кошиками для білизни і іншими елементами.
  • Підвісні модулі. Вони кріпляться до стіни на бажаній висоті і не контактують з підлогою, що значно спрощує прибирання, виключає ризик скупчування вологи, появи грибка і неприємних запахів. Завдяки відсутності опорних елементів, підвісні тумбочки дозволяють візуально збільшити простір і додати обстановці сучасного вигляду. Особливо актуальні підвісні тумби в ситуаціях, коли сантехнічні короба розташовані близько статі і не дають встановити підлогову модель, а труби виходять зі стіни, і вона досить надійна.
  • З цоколем. Такі конструкції прості в установці - досить зібрати короб і подбати про його стійкості. Але через щільний зіткнення цоколя з підлогою неминучий контакт з вологою, і поступово меблі починає псуватися.

Матеріал виготовлення

При виробництві меблів для ванної кімнати особлива увага приділяється матеріалами. Вони повинні привабливо виглядати, витримувати механічні навантаження, бути стійкими до високої вологості повітря, температурних перепадів, деформації, впливу води, пара, корозії і цвілі.

Цим вимогам відповідають:

  • полімерні матеріали;
  • ударостійке скло;
  • нержавіючий метал;
  • камінь;
  • вологостійкий МДФ;
  • ламінований ДСП;
  • деревина окремих порід, що пройшла спеціальну обробку.

Кожен матеріал має свої особливості, переваги і недоліки. До елітної категорії відносяться тумби з натуральної деревини. Вони створюються з цілісного масиву дерева і обробляються просоченням, що забезпечує деревині вологостійкість. Але все ж дерев'яні меблі оптимально підходить для великих ванних кімнат з ефективною вентиляцією.

З використанням ударостійкого скла створюється меблі цікавого дизайну і кольорів, візуально розширює простір і додає інтер'єру футуристичний вигляд. Особливою популярністю користується матове скло в поєднанні з хромованою сталлю. Такі меблі не боїться впливу води, але поверхні зі скла складні у догляді. Їх необхідно часто протирати, щоб жорстка вода не залишала розлучення.

Успішно застосовується для створення тумбочок під раковину вологостійка деревоволокниста плита МДФ. Вона всебічно закрита елементами дизайну, не боїться високої вологості повітря і стрибків температури. В якості зовнішнього покриття найчастіше використовується ламінуюча плівка або спеціальну фарбу.

Що стосується фурнітури, максимальною надійністю і довговічністю відрізняються елементи з хромованоі сталі, а швидше за все втрачають привабливий вигляд деталі з пластика з сріблястим або золотистим напиленням.